Bij Welke Attractieparken In Nederland Kan Je Zwemmen?


Attractieparken zijn voor de meeste families een ontzettend leuk uitje, zeker als ze kinderen hebben. De meeste kinderen zijn ook dol op zwemmen wat de combinatie van een attractiepark met zwemmen tot het perfecte familie-uitje maakt. Ik heb daarom eens voor je uitgezocht bij welke attractieparken in Nederland je ook kunt zwemmen.

Ik heb voor je op een rijtje gezet welke attractieparken in Nederland een zwembad hebben of bij welke attractieparken in Nederland een vakantiepark ligt met een zwembad. Ik heb ook uitgezocht hoever de attractieparken in Nederland van het strand liggen, omdat je natuurlijk ook in zee kunt zwemmen.

Ik wens je alvast een hele prettige dag of vakantie toe, waarin het hele gezin kan genieten.

Dit artikel richt zich specifiek op attractieparken en zwemmmen. Mocht je geinteresseerd zijn in een meer algemene vergelijking van de attractieparken in Nederland, ben je misschien ook geinteresseerd in een ander artikel op deze website waarin ik de 10 leukste Nederlandse attractieparken met elkaar vergeleken heb. in (

Welke Attractieparken Hebben Een Zwembad?

Ik heb in onderstaande tabel voor je op een een rijtje gezet welke Nederlandse attractieparken ook een zwembad hebben.

Je hebt natuurlijk veel variaties op een zwembad. Ik heb daarom een onderscheid aangebracht of het zwembad van het attractiepark een binnen- of een buitenbad, een waterpark of zelfs een waterparadijs is.

Nr.AttractieparkZwembad
1.EftelingNee
2.WalibiNee
3.ToverlandNee
4.DuinrellSubtropisch Zwemparadijs
5.DrievlietNee
6.MadurodamNee
7.SlagharenSubtropisch Zwemparadijs
8.HellendoornWaterpark (buiten)
9.JulianatorenNee
10.PlaswijckparkWaterspeeltuin (buiten)

Duinrell en Slagharen zijn attractieparken in Nederland met de leukste overdekte binnenbaden, eigenlijk subtropische zwemparadijzen. Hellendoorn en Plaswijkckpark hebben allebei een buiten-waterpark voor kinderen.

Het Tikibad van Duinrell is misschien wel het bekendste substropische waterparadijs in Nederland met maar liefts 21 spectaculaire glijbanen. Het Tikibad is een overdekt verwarmd binnenzwembad waardoor het ook in de winter bezocht kan worden.

Dit is een Youtube video met 20 miljoen views waarmee je een goede indruk van het Tikibad kunt krijgen. Het Tikibad ligt naast het attractiepark Duinrell en ze verkopen gecombineerde kaartjes, waardoor je een dagje attractiepark heel goed kunt combineren met een bezoek aan dit waanzinnige zwemparadijs.

Het Aqua Mexicana zwemparadijs van Attractiepark Slagharen is heel wat minder bekend en ook veel minder spectaculair. Het is daardoor ook geschikter voor kleinere kinderen. Dit is een Youtube video met 500.000 views waarmee je een goede indruk van Aqua Mexicana kunt krijgen.

Aqua Mexicana ligt naast attractiepark Slagharen en een bezoek aan attractiepark Slagharen is daarom goed te combineren met een bezoek aan Aqua Mexicana.

Tikibad vs. Aqua Mexicana: Ik zou een keuze tussen Tikibad en Aquamexicana laten afhangen van de leeftijd van de kinderen. Ik zou met kleine kinderen naar Aqua Mexicana gaan omdat Aqua Mexicana al meer dan spectaculair genoeg voor hun is. Met tieners zou ik echter kiezen voor het Tikibad omdat het Tikibad een ontzettend gaaf zwemparadijs is. Tieners kunnen hier gemakkelijk hele dagen doorbrengen en dan nog niet verveeld zijn.

Avonturenpark Hellendoorn heeft een waterpark met glijbanen in de buitenlucht met de naam Aquaventura. Het is dus geen zwembad, maar alleen glijbanen. Je kunt deze Youtube bekijken om een goede indruk te krijgen van waterpark Aquaventura in Avonturenpark Hellendoorn.

Plaswijckpark heeft een waterspeeltuin, de havenspeeltuin, die heel leuk kan zijn voor de allerkleinsten. Je kunt hier een indruk krijgen hoe dit waterpark in Plaswijckpark eruit ziet.

Attractieparken Met Een Vakantiepark Met Zwembad

Sommige attractieparken in Nederland hebben ook naastgelegen vakantieparken, waarvan sommigen met een zwembad. Dat is natuurlijk ook een aantrekkelijke optie om de kinderen toch te laten zwemmen na een dagje of ochtendje in het attractiepark.

Dat zijn best aantrekkelijke opties voor een leuke familievakanties omdat je dan verschillende dingen kunt combineren. Toegang tot het attractiepark en zwembad is vaak inbegrepen bij verblijf in zo’n vakantiepark. Zo hebben het hierboven besproken Duinrell met het Tikibad en Slagharen met Aqua Mexicana beide ook een naastgelegen vakantiepark.

Er zijn echter zeker ook nog wel andere opties. Zo heeft de Efteling bijvoorbeeld een heel mooi binnenzwembad in Bosrijk, één van hun vakantieparken naast de Efteling. Dit is echt een heel gaaf zwembad, helemaal in de Eftelingstijl wat het toch wel heel bijzonder maakt. Bosrijk ligt op 10 minuutjes lopen van de ingang van de Efteling en is echt een heel mooi vakantiepark, helemaal in Eftelingstijl.

Walibi heeft een mooi zwembad in hun vakantiepark, Walibi Village. Walibi Village is een mooi vakantiepark met moderne vrijstaande huisjes, op loopafstand gelegen van attractiepark Walibi. Je kunt vanuit je huisje de spectaculaire achtbanen van Walibi zien.

Bosrijk (Efteling) vs. Walibi Village (Walibi): Bosrijk is misschien een mooier park dan Walibi Village en de Efteling een mooier attractiepark dan Walibi, maar deze logica gaat niet op voor tieners. Je kunt tieners namelijk geen groter plezier doen dan een keer naar Walibi en Walibi Village te gaan. Wees dan wel zo slim om ook een keer naar de Efteling en Bosrijk te gaan, als ze nog klein zijn.

Sommige attractieparken in Nederland liggen heel dicht bij het strand

Welke Attractieparken Liggen Dicht Bij Het Strand?

Zwemmen kan bij goed weer natuurlijk ook in de zee en veel familievakanties zullen ook in de zomer gevierd worden. Ik heb daarom uitgezocht hoever deze attractieparken nu eigenlijk van het dichtstbijzijnde strand in Nederland liggen.

De afstand van het attractiepark tot het dichtsbijzijnde strand in de tabel hieronder is de afstand die Google maps aangeeft wanneer je deze route met de auto zou afleggen.

nr.AttractieparkAfstand Tot De Kust
1.Efteling136 km (Vlissingen)
2.Walibi105 km (Zandvoort)
3.Toverland205 km (Vlissingen)
4.Duinrell3 km (Wassenaarseslag)
5.Drievliet10 km (Scheveningen)
6.Madurodam3 km (Scheveningen)
7.Slagharen176 km (Zandvoort)
8.Hellendoorn169 km (Zandvoort)
9.Julianatoren113 km (Zandvoort)
10.Plaswijckpark34 km (Hoek van Holland)

De attractieparken Duinrell en Madurodam zijn beide slechts 3 km van de kust en het strand verwijderd. Familiepark Drievliet ligt op 10 km van de kust en vanaf Plaswijckpark moet je 35 km rijden om de kust te bereiken.

Attractiepark Duinrell is eigenlijk een ideaal vakantiepark qua zwemmen met het gave overdekte Tikibad in de winter en het strand op 3 km afstand in de zomer. Drievliet en Madurodam liggen ook heel dicht bij Scheveningen.

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je met je gezin vakantie viert aan de kust en dan een dagje naar een attractiepark wilt gaan als het weer een keer wat minder is.

Je kunt een overzicht van de 25 leukste stranden en badplaatsen in Nederland vinden in een ander artikel op deze website (de 25 leukste stranden en badplaatsen in Nederland).

Heidi

Hallo, ik ben Heidi en ik ben geboren en getogen in Nederland. We gaan vrijwel altijd op vakantie in Nederland en ik vind Nederland zo leuk dat ik besloten heb mijn passie te delen.

GERELATEERDE ARTIKELEN