De Leukste Pretparken Met Zwembad In 2024

Foto van auteur
Laatste update:

Een pretpark met zwembad is is voor de meeste families met kinderen een ontzettend leuk uitje.

De meeste kinderen zijn dol op pretparken en op zwemmen waardoor een pretpark met zwembad vaak een garantie is voor een geslaagd familie-uitje

Ik heb daarom eens voor je uitgezocht welke pretparken met zwembad er in Nederland zijn

Ik heb voor je op een rijtje gezet welke pretparken in Nederland een zwembad hebben of bij welke pretparken in Nederland een vakantiepark ligt met een zwembad.

Ik heb ook uitgezocht hoever de pretparken in Nederland van het strand liggen, omdat je natuurlijk ook in zee kunt zwemmen.

Als je eigenlijk nog moet beslissen naar welk pretpark toe te gaan, kun je misschien beter eerst een ander artikel op deze website lezen met een vergelijking van de 12 leukste pretparken in Nederland.

Pretparken Met Zwembad

Ik heb in onderstaande tabel voor je op een een rijtje gezet welke Nederlandse pretparken ook een zwembad hebben.

Je hebt natuurlijk veel variaties op een zwembad. Ik heb daarom een onderscheid aangebracht of het zwembad van het attractiepark een binnen- of een buitenbad, een waterpark of zelfs een waterparadijs is.

PretparkZwembad
EftelingNee
WalibiNee
ToverlandNee
DuinrellSubtropisch Zwemparadijs
DrievlietNee
MadurodamNee
SlagharenSubtropisch Zwemparadijs
HellendoornWaterpark (buiten)
JulianatorenNee
PlaswijckparkWaterspeeltuin (buiten)
LinnaeushofWaterspeeltuin (buiten)
DrouwenerzandWaterpleintje (buiten)

Duinrell en Slagharen zijn pretparken in Nederland met hele leuke overdekte binnenbaden, eigenlijk subtropische zwemparadijzen. Hellendoorn en Plaswijkckpark hebben allebei een buiten-waterpark voor kinderen.

Het Tikibad van Duinrell is misschien wel het bekendste substropische waterparadijs in Nederland met maar liefts 21 spectaculaire glijbanen. Het Tikibad is een overdekt verwarmd binnenzwembad waardoor het ook in de winter bezocht kan worden.

De 12 Leukste Pretparken in Nederland

Een goede indruk van het Tikibad kun je met deze YouTube video krijgen. Het Tikibad ligt in Duinrell en ze verkopen gecombineerde kaartjes, waardoor je een dagje Duinrell heel goed kunt combineren met een bezoek aan dit waanzinnige zwemparadijs.

Het Aqua Mexicana zwemparadijs van Attractiepark Slagharen is heel wat minder bekend en ook veel minder spectaculair. Het is daardoor ook geschikter voor kleinere kinderen. Dit is een Youtube video met 500.000 views waarmee je een goede indruk van Aqua Mexicana kunt krijgen.

Aqua Mexicana ligt naast Attractiepark Slagharen en een bezoek aan Slagharen is daarom goed te combineren met een bezoek aan Aqua Mexicana.

Ik zou een keuze tussen Tikibad en Aquamexicana laten afhangen van de leeftijd van de kinderen.

Tikibad vs. Aqua Mexicana: Ik zou een keuze tussen Tikibad en Aquamexicana laten afhangen van de leeftijd van de kinderen. Ik zou met kleine kinderen naar Aqua Mexicana gaan omdat Aqua Mexicana al meer dan spectaculair genoeg voor hun is.

Met tieners zou ik echter kiezen voor het Tikibad omdat het Tikibad een ontzettend gaaf zwemparadijs is. Tieners kunnen hier gemakkelijk hele dagen doorbrengen en dan nog niet verveeld zijn.

Avonturenpark Hellendoorn heeft een waterpark met glijbanen in de buitenlucht met de naam Aquaventura. Het is dus geen zwembad, maar alleen glijbanen. Je kunt deze Youtube video bekijken om een goede indruk te krijgen van waterpark Aquaventura in Avonturenpark Hellendoorn.

Plaswijckpark heeft een waterspeeltuin, de havenspeeltuin, die heel leuk kan zijn voor de allerkleinsten. Je kunt hier een indruk krijgen hoe dit waterpark in Plaswijckpark eruit ziet.

Pretparken Met Een Vakantiepark Met Een Zwembad

Sommige pretparken in Nederland hebben ook naastgelegen vakantieparken, waarvan sommigen met een zwembad. Dat is natuurlijk ook een aantrekkelijke optie om de kinderen toch te laten zwemmen na een dagje of ochtendje spelen in het attractiepark.

Dat zijn best aantrekkelijke opties voor een leuke familievakanties omdat je dan verschillende dingen kunt combineren. Toegang tot het pretpark en zwembad is vaak inbegrepen bij verblijf in zo’n vakantiepark.

Zo hebben Duinrell met het Tikibad en Slagharen met Aqua Mexicana beide ook een naastgelegen vakantiepark.

Er zijn echter zeker ook nog wel andere opties om te zwemmen bij pretparken.

Zo heeft de Efteling bijvoorbeeld een heel mooi binnenzwembad in Bosrijk, één van hun vakantieparken naast de Efteling. Dit is echt een heel gaaf zwembad, helemaal in de Eftelingstijl wat het toch wel heel bijzonder maakt.

Bosrijk ligt op 10 minuutjes lopen van de ingang van de Efteling en is echt een heel mooi vakantiepark in Eftelingstijl.

Walibi heeft een mooi overdekt zwembad in hun vakantiepark; Walibi Village

Walibi heeft een mooi zwembad in hun vakantiepark; Walibi Village. Walibi Village is een ruim opgezet groen vakantiepark, op loopafstand gelegen van Attractiepark Walibi. Je kunt vanuit je huisje de spectaculaire achtbanen van Walibi zien.

Je kunt hier een review van Walibi en Walibi Village vinden.

De Website van Walibi Village

Bosrijk (Efteling) vs. Walibi Village (Walibi): Bosrijk is misschien een mooier park dan Walibi Village en de Efteling een mooier attractiepark dan Walibi, maar deze logica gaat niet op voor tieners.

Je kunt tieners namelijk geen groter plezier doen dan een keer naar Walibi en Walibi Village te gaan.

Wees dan wel zo slim om ook een keer naar de Efteling en Bosrijk te gaan, als ze nog klein zijn.

Sommige pretparken in Nederland liggen heel dicht bij het strand

Welke Pretparken Liggen Dicht Bij Het Strand?

Zwemmen kan bij goed weer natuurlijk ook in de zee en veel familievakanties zullen ook in de zomer gevierd worden.

Ik heb daarom ook voor je uitgezocht hoever deze 12 pretparken van het dichtstbijzijnde strand in Nederland liggen.

De afstand van het park tot het dichtsbijzijnde strand in de tabel hieronder is de afstand die Google maps aangeeft wanneer je deze route met de auto zou afleggen.

PretparkAfstand tot kust
Efteling136 km (Vlissingen)
Walibi105 km (Zandvoort)
Toverland205 km (Vlissingen)
Duinrell3 km (Wassenaarseslag)
Drievliet10 km (Scheveningen)
Madurodam3 km (Scheveningen)
Slagharen176 km (Zandvoort)
Hellendoorn169 km (Zandvoort)
Julianatoren113 km (Zandvoort)
Plaswijckpark34 km (Hoek van Holland)
Linnaeushof12 km (Zandvoort)
Drouwenerzand240 km (Zandvoort)

Duinrell en Madurodam zijn beide slechts 3 km van de kust en het strand verwijderd. Familiepark Drievliet ligt op 10 km van de kust en vanaf Plaswijckpark moet je 35 km rijden om de kust te bereiken.

Attractiepark Duinrell is eigenlijk een ideaal vakantiepark qua zwemmen met het echt hele gave overdekte Tikibad in de winter en het strand op 3 km afstand in de zomer. Drievliet en Madurodam liggen ook heel dicht bij het strand van Scheveningen.

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je met je gezin vakantie viert aan de kust en dan een dagje naar een pretpark wilt gaan als het weer een keer wat minder is.

Je kunt een overzicht van de 25 leukste stranden en badplaatsen in Nederland vinden in een ander artikel op deze website (de 25 leukste stranden en badplaatsen in Nederland).

Heidi Tijburg

Hallo, ik ben Heidi en ik ben geboren en getogen in Nederland.

We gaan vrijwel altijd op vakantie in Nederland en ik vind Nederland zo leuk dat ik besloten heb mijn passie te delen.