Is PUUR Exloo Een Leuk Vakantiepark?


PUUR Exloo staat bekend één van de mooiste vakantieparken in Nederland. Wij gaan graag en veel op vakantie naar Drenthe omdat mijn familie daar nog steeds woont en besloten een keer te gaan kijken of PUUR Exloo inderdaad een leuk vakantiepark was.

PUUR Exloo is een leuk vakantiepark met bijzonder mooie vakantiehuizen, misschien wel de mooiste in heel Nederland. PUUR Exloo onderscheidt zich ook door de vele grote huizen, die heel geschikt zijn om met meerdere gezinnen vakantie te vieren.

Lees hieronder verder waarom PUUR Exloo een bezoek waard is.

Vakantiehuizen op PUUR Exloo

Waar Ligt PUUR Exloo?

PUUR Exloo ligt in het dorp Exloo in de gemeente Borger-Odoorn. Exloo is een klein Drents dorp van nog geen 2000 inwoners.

Het adres van Puur Exloo is Valtherweg 30, 7875 TB Exloo.

Je moet niet teveel van Exloo verwachten maar er is een kleine SPAR supermarkt en een bakker. Voor grotere supermarkten zul je toch echt naar Borger of Emmen moet rijden. Als je echt wil gaan winkelen, dan is Emmen de beste keuze al moet je ook niet teveel verwachtingen hebben van winkelen in Emmen.

De omgeving van Exloo is wel heel mooi en een echt Drents landschap met eindeloze akkers, bossen en heidevelden. Ik ben geboren en getogen in deze streek en vind Exloo nog steeds één van de meest ongerepte gebieden in Drenthe. PUUR Exloo ligt ook ver genoeg bij de N34 vandaan om geen verkeersoverlast van deze drukke weg te hebben.

PUUR Exloo is vanuit het westen van Nederland het beste te bereiken met de auto. Je kunt het beste via de A28 en A37 naar Emmen rijden en vandaar de N34 richting Borger nemen. Vanaf de afrit Klijndijk arriveer je dan in 10-15 minuten bij Puur Exloo.

PUUR Exloo is niet gemakkelijk bereikbaar met openbaar vervoer. Je kunt vanaf Zwolle wel met een regionaal stoptreintje (Blauwe Trein) in Emmen komen en daar hebben we onze kinderen opgehaald. Het NS station in Emmen is met de auto vanaf Puur Exloo in 15 minuten te bereiken.

Vakantiehuis voor 10 personen op PUUR Exloo

Is PUUR Exloo Een Groot Vakantiepark?

Veel mensen vragen zich af hoe groot PUUR Exloo is.

PUUR Exloo is geen groot vakantiepark en heeft momenteel iets meer dan 100 vakantiehuizen. Er worden momenteel wel veel huizen bijgebouwd waardoor het park op korte termijn aanzienlijk groter zal worden.

De opbouw van PUUR Exloo is toch wel bijzonder. De vakantiehuizen van PUUR Exloo liggen namelijk rondom een Villapark de Hondsrug.

Er is geen duidelijke scheiding aangebracht tussen PUUR Exloo en Villapark de Hondsrug en de vakantieparken lopen een beetje door elkaar heen, maar je herkent de stijl van de PUUR Exloo huisjes direct.

Als je slechts 1-2 dagen in de omgeving wilt verblijven, is het waarschijnlijk handiger om in het Fletcher Hotel te verblijven. Dan zou ik niet voor PUUR Exloo kiezen. Als je langer in de omgeving wilt verblijven is Villapark de Hondsrug een alternatief, al zijn met name de oudere huisjes een stuk minder mooi dan de veel nieuwere vakantiehuizen van PUUR Exloo.

Eerste indruk van vakantiepark PUUR Exloo

Is PUUR Exloo Een Mooi Vakantiepark?

Wij vinden PUUR Exloo een heel mooi vakantiepark, vooral omdat de vakantiehuizen zelf van een uitzonderlijk hoog niveau zijn. Zulke mooie vakantiehuizen zie je vrijwel nergens anders in Nederland.

De bovenstaande YouTube video is de beste YouTube video over PUUR Exloo die ik kon vinden en die je in 5 minuten een hele goede indruk van Puur Exloo geeft.

PUUR Exloo heeft geen Hoofdgebouw met voorzieningen voor hun gasten, zoals je op veel andere vakantieparken wel hebt. Er is dus ook geen supermarkt of klein winkeltje op het park om broodjes of kleine boodschapjes te kunnen kunnen.

Gasten van PUUR Exloo mogen echter wel gebruik maken van de faciliteiten van het Fletcher Hotel, zoals een fitness ruimte, een welness center, tennisbanen en een binnenzwembad.

Voor Wie Is PUUR Exloo Geschikt?

Een belangrijke vraag is natuurlijk voor wie PUUR Exloo geschikt is.

PUUR Exloo is vooral geschikt voor mensen die houden van luxe, rust en ruimte. PUUR Exloo is ook ideaal om met meerdere gezinnen samen op vakantie te gaan in één van de hele grote vakantiehuizen.

Voor gezinnen met kinderen ligt de vraag of PUUR Exloo voor hen geschikt is iets subtieler. Gezinnen met kleine kinderen zullen het er erg naar hun zin hebben en ik denk ook dat kinderen tot en met de basisschoolleeftijd zich prima zullen vermaken op PUUR Exloo.

PUUR Exloo heeft ook wel speelvoorzieningen in de buitenlucht; er is een midgetgolfbaan wat kinderen vaak wel leuk vinden. Zwemmen is iets waar je alle kinderen ook wel blij mee maakt maar het overdekte zwembad van het Fletcher Hotel is echter een standaard zwembad, waar tieners zo op uitgekeken zijn.

Ik zou daarom met tieners niet naar PUUR Exloo gaan, maar naar Hof van Saksen, dat 20 kilometer verderop in Rolde ligt. Hof van Saksen heeft namelijk veel meer voorzieningen waar tieners zich uitstekend mee kunnen vermaken, zoals de snelste en langste glijbanen in Nederland in hun spectaculaire zwemparadijs.

Ik heb in twee ander artikelen een uitgebreide review van Hof van Saksen gegeven (is Hof van Saksen een bezoek waard? en De mooiste foto’s van Hof van Saksen), voor het geval je meer over Hof van Saksen zou willen weten.

Vakantiehuizen op PUUR Exloo

Heeft PUUR Exloo Ook Aanbiedingen?

Veel mensen vragen zich af of PUUR Exloo ook aanbiedingen heeft.

Ik zie eigenlijk nooit aanbiedingen van PUUR Exloo, waarschijnlijk omdat het zo’n mooi en geliefd vakantiepark is. De huren buiten de schoolvakanties zijn echter aanzienlijk lager en de kosten kun je delen wanneer je met twee gezinnen een groot huis voor 10 personen boekt.

Je kunt zeker behoorlijk wat besparen als je buiten de schoolvakanties kunt boeken. Ik heb hieronder een tabel gemaakt van de schoolvakanties in Nederland in 2022 en 2023 en adviseer je om de prijzen tijdens en buiten de schoolvakanties eens met elkaar te vergelijken op de website van PUUR Exloo. Je zult zien dat je tientallen procenten kunt besparen als je buiten de schoolvakanties kunt boeken.

Dat maakt het heel interessant om naar PUUR Exloo te gaan wanneer de kinderen nog niet leerplichtig zijn en je nog buiten de schoolvakanties om kunt boeken.

Regio NoordRegio MiddenRegio Zuid
Mei29 april – 7 mei 202329 april – 7 mei 202329 april – 7 mei 2023
Zomer22 juli – 3 september 20238 juli – 20 augustus 202315 juli – 27 augustus 2023
Herfst21 – 29 oktober 202314 – 22 oktober 202314 oktober – 22 oktober 2023
Kerst23 dec. 2023 – 7 jan. 202423 dec. 2023 – 7 jan. 202423 dec. 2023 – 7 jan. 2024
Krokus17 – 25 februari 202417 – 25 februari 202410 – 18 februari 2024
Mei27 april – 5 mei 202427 april – 5 mei 202427 april – 5 mei 2024
Zomer20 juli – 1 sept. 202413 juli – 25 aug. 20246 juli – 18 aug. 2024
Rijksoverheid Schoolvakanties

De grote vakantiehuizen in PUUR Exloo hebben 5 slaapkamers, 4-5 badkamers en een vloeroppervlak van ± 170 m2. Dat is vaak ruim voldoende om met twee gezinnen vakantie te kunnen vieren, zeker als de kinderen nog klein zijn en bij elkaar op de kamer kunnen slapen. Op deze manier kun je natuurlijk de huur- en andere kosten delen.

Landkaart Met Activiteiten In De Buurt Van PUUR Exloo

Op de landkaart hieronder zie je in één oogopslag wat er te doen is in de omgeving van PUUR Exloo. Klik rechtsboven in de landkaart voor een vergrote versie.

Wat Is Er Te Doen In De Omgeving Van PUUR Exloo?

Er is behoorlijk veel te doen in de omgeving van Puur Exloo. Zo kun je in de omgeving van PUUR Exloo prachtig wandelen in de boswachterij Odoorn, maar veel andere leuke activiteiten zijn ook mogelijk.

 • Golfen op Golfpark Exloo
  • Op 500 meter van de ingang van PUUR Exloo ligt Golfpark Exloo. Het is er meestal heerlijk rustig en de baan is niet al te moeilijk.
 • Bezoek Emmen
 • Bezoek het hunebedcentrum in Borger
  • In de omgeving van Exloo zijn behoorlijk wat hunebedden te vinden en het hunebedcentrum in Borger is heel interessant om wat meer over hunebedden te leren.
 • Bezoek het Boomkroonpad
  • Hele leuke activiteit voor kinderen gelegen in de mooie boswachterij Borger op 15 km van Hof van PUUR Exloo.
 • Exloo, Kabouterland
  • Spelen, kabouters en dieren bekijken, leuk voor kleintjes.
 • Bezoek het vestingstadje Bourtange in de provincie Groningen
  • Je hebt een half uurtje nodig om er te komen maar Bourtange is een heel mooi vestingstadje, erg doe moeite waard.

 • Bezoek de stad Groningen
  • met een mooie historische binnenstad en het moderne Groninger museum.
 • Drouwenerzand Attractiepark
 • Museumdorp Orvelte
  • Eén van de mooiste dorpen van Nederland met een unieke sfeer.
 • Plopsa indoor Coevorden
  • Indoor speelparadijs voor kleintjes.
 • Gevangenismuseum Veenhuizen
  • Interessant museum over voormalige gevangenis in Veenhuizen en omgeving.
 • Herinneringscentrum kamp Westerbork
  • Indrukwekkende plek op voormalige kamp waar ooit Anne Frank en haar familie verbleven.

Wat Zijn Alternatieven Voor PUUR Exloo?

Een veel gestelde vraag is welke vakantieparken in Nederland vergelijkbaar zijn met PUUR Exloo.

Hof van Saksen, Land van Bartje en Hof van Salland zijn drie vakantieparken die vergelijkbaar zijn met PUUR Exloo en een mogelijk alternatief voor PUUR Exloo zijn.

 • Land van Bartje
  • Land van Bartje is een vakantiepark dat ook gelegen is in Drenthe (op 10 km afstand van PUUR Exloo) en vooral de locatie van Land van Bartje vinden wij prachtig. Land van Bartje ligt namelijk in de bossen en dat is een veel mooiere locatie dan die van PUUR Exloo. Land van Bartje heeft ook aanzienlijk meer voorzieningen dan PUUR Exloo, maar de kwaliteit van de huisjes in Land van Bartje is wel weer minder. Land van Bartje is leuker voor kinderen dan PUUR Exloo en voorzieningen als de ponyranch vinden veel kinderen echt geweldig. Onze kinderen hebben echt genoten in Land van Bartje. Als je ook de prachtige locatie en de fraaie bossen kunt waarderen, zit je op het Land van Bartje helemaal goed.

 • Hof van Salland
  • Hof van Salland is een vakantiepark bij de Sallandse heuvelrug en wordt vaak genoemd als alternatief voor PUUR Exloo. Hof van Salland heeft ook nieuwe moderne vrijstaande huisjes met veel privacy, al zijn deze huisjes wel kleiner dan van PUUR Exloo. Hof van Salland heeft ook weinig centrale faciliteiten voor gasten. Zo is er bijvoorbeeld geen supermarkt op het vakantiepark aanwezig. Er zijn wel leuke attractieparken in de buurt en de Sallandse heuvelrug is prachtig en één van de mooiste plekjes van Nederland.

Heidi

Hallo, ik ben Heidi en ik ben geboren en getogen in Nederland. We gaan vrijwel altijd op vakantie in Nederland en ik vind Nederland zo leuk dat ik besloten heb mijn passie te delen.

Recente Artikelen