Leuke Overnachtingen Dicht Bij Het Wadlopen


Wadlopen is ontzettend leuk maar het is vaak een behoorlijk eindje rijden om bij de vertrekplaatsen van het wadlopen te komen. Dat doe je niet snel in een dagtocht, zeker niet als je ook nog terug moet rijden terwijl je na het wadlopen best moe zult zijn.

Het is verstandig om 1-2 overnachtingen voor en/of na het wadlopen te boeken zodat je uitgerust kunt beginnen aan de wadloop en uitgeput kunt neerstrijken na afloop. Het is niet aan te raden om na het wadlopen doodmoe weer aan een lange autorit te beginnen.

Je moet je realiseren dat de vertrektijd bij wadlopen naar Ameland of Schiermonnikoog afhangt van het getijde, waardoor je soms vroeg in de ochtend al moet vertrekken. Dan moet je rond middernacht uit de Randstad vertrekken om op tijd bij het vertrekpunt voor de wadloop te arriveren.

Leuke Overnachtingen Dicht Bij Het Wadlopen

Dit artikel bespreekt leuke overnachtingen die dicht bij de vertrekpunten voor het wadlopen liggen; met name de vertrekpunten voor een oversteek naar Ameland of Schiermonnikoog.

Als je echter nog twijfelt of wadlopen wel wat voor jou is, dan raad ik je aan om eerst een ander artikel op deze website (Waar kun je het beste wadlopen?) te lezen.

1. Overnachtingen in Lauwersoog

De wadlopen vertrekken eigenlijk allemaal vanuit de kop van Friesland of de kop van Groningen.

Als je 1-2 nachten wilt overnachten rondom het wadlopen, is een hotel in de buurt van Lauwersoog een goede keuze. Lauwersoog is namelijk een dorpje in het midden van de vertrekpunten van veel wadlopen. Bij Lauwersoog zelf is het vertrekpunt voor de oversteek naar Schiermonnikoog, maar andere vertrekpunten voor wadlopen zijn vanuit Lauwersoog ook dichtbij.

In of nabij Lauwersoog bevinden zich diverse als heel goed beoordeelde hotels en B&B’s.

Het Logement Schierzicht in Lauwersoog en Hotel Restaurant Wad Oars in Anjum hebben uitstekende beoordelingen van hun gasten.

Tip: Het is verstandig om ruim van te voren een hotelkamer in Lauwersoog te boeken, omdat wadlopen nogal populair is, en veel wadlopers een paar nachten in de omgeving willen blijven slapen. Hotelkamers in en nabij Lauwersoog kunnen daarom schaars zijn en hotels snel vol.

2. Overnachtingen in Dokkum

Een goed alternatief is daarom het boeken van een hotel in Dokkum, een charmant stadje in het noorden van Friesland met veel meer hotels, waarvan sommige ook als heel goed beoordeeld worden.

Vanuit Dokkum is het ± 15 minuten rijden naar het vertrekpunt van het wadlopen bij Holwert voor de oversteek naar Ameland. Dokkum is door de bredere keuze aan overnachtingen eigenlijk een betere keuze dan Lauwersoog, zeker wanneer je hebt gekozen voor een oversteek naar Ameland

Hotel de Abdij en Hotel van der Meer in Dokkum hebben echt uitstekende beoordelingen van hun gasten.

Net als in Lauwersoog adviseer ik je om ruim vooraf een hotelkamer in Dokkum te boeken om teleurstellingen te voorkomen. Je zult verbaasd zijn hoe populair wadlopen is en hoeveel mensen hebben begrepen dat het verstandig is om 1-2 overnachtingen rondom het wadlopen te boeken.

3. Leuke Natuurhuisjes Dicht Bij Het Wadlopen

Er zijn ook een aantal schappelijke geprijsde natuurhuisjes die dicht bij de vertrekplaatsen van het wadlopen liggen en waar je voor één nacht kunt boeken. Dat is natuurlijk superhandig voor een voorovernachting en een natuurhuisje past ook heel goed bij een wadlooptocht.

Een aantal leuke natuurhuisjes dicht bij de vertrekpunten van het wadlopen zijn:

Een natuurhuisje huren is natuurlijk ook een goede optie als je wilt genieten van de rust en de ruimte in het uiterste noorden van het land. Ik ben zelf geboren en getogen in Groningen en merk elke keer als ik daar weer kom hoeveel rustiger het in Groningen is dan in de overvolle Randstad waar ik nu woon.

Leuke Vakantieparken Dicht Bij Het Wadlopen

Sommige mensen zullen er voor kiezen om een keer te gaan wadlopen tijdens een vakantie in Noord-Nederland. Wadlopen is ook echt een hele leuke dagtocht tijdens een vakantie in Noord-Nederland.

Je kunt dan ook met de kinderen een korte wadloop maken dicht bij de kust. Die wadlopen dicht bij de kust vinden ook vanuit van Friesland en Groningen maar ook vanuit de Waddeneilanden zelf plaats.

Je moet dan even googelen op wadlopen en de plaats waar je verblijft, en je zult overspoeld worden met aanbiedingen voor korte wadlopen.

Ik heb daarom een aantal leuke vakantieparken in de buurt van het wadlopen voor je op een rijtje gezet, voor het geval je een vakantie in Noord-Nederland overweegt.

  • Natuurdorp Suyderoogh is gelegen midden in het Nationaal Park Lauwersmeer en is een paradijs van rust en ruimte voor natuurliefhebbers. Dit is een onbekend maar heel mooi stukje van Nederland.
  • Esonstad is een fraai vakantiepark met woningen en appartementen in Oudfriese stijl en gelegen aan de andere kant van het Lauwersmeer.
  • Baayvilla’s is een heel fraai kleinschalig vakantieparkje aan het Lauwersmeer maar op loopafstand van de Waddenzee. Het zijn prachtige villa’s met een spectaculair uitzicht over het Lauwersmeer.

Je kunt natuurlijk ook vakantie vieren op Ameland of Schiermonnikoog, ’s ochtends met de boot naar het vasteland gaan en dan teruglopen naar het eiland. Vanuit de Waddeneilanden worden echter ook korte wadlopen dicht bij de kust georganiseerd, waar vaak zelfs kinderen aan mogen deelnemen.

  • Op Ameland is vakantiepark Ameland State een goede keuze, gelegen op een steenworp afstand van het prachtige strand van Ameland
  • Op het wonderschone Schiermonnikoog (een nationaal park) ligt Vitamaris, een mooi appartementencomplex met moderne en comfortabele appartementen.

Iets verder weg van het wadlopen ligt ook nog vakantiepark Hof van Saksen dat ik toch noem omdat ik Hof van Saksen het mooiste vakantiepark in het noorden vind. Ik heb in een ander artikel een uitgebreide review over Hof van Saksen geschreven. Je kunt natuurlijk ook direct naar de website van Hof van Saksen gaan om te bekijken of dit vakantiepark je aanspreekt.

Ik hoop dat je net zo veel plezier aan het wadlopen zult beleven als ik heb gehad want wadlopen is echt de beste manier om te ontdekken hoe bijzonder mooi de Waddenzee is. De Waddenzee is misschien wel het mooiste stukje van Nederland.

Heidi

Hallo, ik ben Heidi en ik ben geboren en getogen in Nederland. We gaan vrijwel altijd op vakantie in Nederland en ik vind Nederland zo leuk dat ik besloten heb mijn passie te delen.

GERELATEERDE ARTIKELEN