De Leukste Bloemencorso’s En Bloemenmarkten In 2023


Miljoenen mensen bezoeken elk het voorjaar de tulpenvelden om van de bloeiende tulpen te genieten. Er zijn echter ook veel bloemencorso’s en bloemenmarkten in Nederland waar je ook van de bloemen kunt genieten.

In bloemencorso’s worden grote wagens of boten prachtig versierd met bloemen voor een feestelijke optocht. Elk bloemencorso heeft zijn eigen karakter, charme en jaarlijkse thema.

Veel steden en regio’s in Nederland houden elk jaar bloemencorso’s. Hieronder vind je een overzicht van alle data in 2023 van populaire bloemencorso’s in Nederland.

Dit artikel richt zich op bloemencorso’s en bloemenmarkten in Nederland maar ik heb in een ander artikel al een overzicht gegeven van de 6 mooiste tulpenregio’s in Nederland.

Ik heb in een ander artikel op deze website ook al beschreven hoe de tulpen in Nederland terecht zijn gekomen en waarom Nederland bekend staat om zijn tulpen en andere bloemen.

Welk Bloemencorso In 2023 Is Leuk?

 • Bloemencorso In Bollenstreek
  • Het grootste bloemencorso van Nederland is het bloemencorso in de Bollenstreek rond de Keukenhof. In 2023 vindt het bloemencorso plaats op zaterdag 22 april. Tientallen met bloemen versierde wagens rijden dan van Noordwijk naar Haarlem (42 km), begeleid door muziek en entertainment.
  • Je kunt de opbouw van de wagens in Noordwijk bekijken op de drie dagen voor het corso of het hele wagenpark bewonderen in Haarlem op zondag 23 april
 • Tulpfestival Amsterdam
  • Gedurende de hele maand april 2023 organiseert Amsterdam zijn jaarlijkse tulpfestival om de lente in Amsterdam te verwelkomen. Kijk op deze link voor meer details over dit kleurrijke spektakel.
 • Varend Bloemencorso Westland
  • Een vloot van met bloemen versierde schepen zal van 23-26 juni 2023 door Naaldwijk, Maassluis en Delft varen. Elke dag varen de boten een andere route.
  • Er zal veel entertainment, festiviteiten en muziek zijn in de plaatsen waar de boten passeren.

Het bloemencorso in Zundert vindt altijd plaats op de eerste zondag in september

Populaire Bloemenmarkten In Nederland

Je vindt bloemenmarkten in vrijwel elke grote stad – Nederlanders zijn dol op bloemen. In het voorjaar zijn de tulpen de populairste bloemen, maar een grote verscheidenheid aan andere prachtige bloemen is verkrijgbaar vanaf het vroege voorjaar tot in de zomer en de herfst.

 • De drijvende bloemenmarkt van Amsterdam
  • De beroemdste bloemenmarkt van Nederland is de drijvende bloemenmarkt van Amsterdam op het Singel. Tegenwoordig zijn op deze bloemenmarkt geen bloemen meer verkrijgbaar, maar bloembollen. Desondanks is het nog steeds een kleurrijk spektakel om van te genieten.
 • Bloemenmarkt In Utrecht
  • Elke zaterdag, het hele jaar door, is er een bekende bloemenmarkt in Utrecht op het Janskerkhof in het centrum van de stad. Het is een ideale plek om bloembollen te kopen om mee naar huis te nemen.
 • Bloemenmarkt in Leeuwarden
  • De bloemenmarkt in Leeuwarden is een aloude jaarlijkse regionale traditie op Hemelvaartsdag. Het is de langste bloemenmarkt van Nederland en strekt zich uit over het hele centrum van de stad.

Museum de Zwarte Tulp in Lisse

Tulpen Musea In Nederland

Amsterdam Tulpen Museum

Het Amsterdam Tulip Museum is een klein museum in Amsterdam over de geschiedenis van de tulp in Nederland. Van de introductie door Carolus Clusius en de beruchte tulpenmanie tot de enorme industriële bloemenindustrie in Nederland van vandaag.

Museum De Zwarte Tulp In Lisse

Klein, vriendelijk en educatief museum in Lisse, genaamd de zwarte Tulp, met tentoonstellingen over de geschiedenis en achtergronden van de tulpenteelt in Nederland. Goed te combineren met een bezoek aan de Keukenhof of Bollenstreek.

Heidi

Hallo, ik ben Heidi en ik ben geboren en getogen in Nederland. We gaan vrijwel altijd op vakantie in Nederland en ik vind Nederland zo leuk dat ik besloten heb mijn passie te delen.

GERELATEERDE ARTIKELEN