De 7 Leukste Bloemencorso’s In 2024

Foto van auteur
Laatste update:

Ben je op zoek naar de leukste bloemencorso’s in 2024?

Miljoenen mensen bezoeken elk het voorjaar de tulpenvelden om van de bloeiende tulpen te genieten. Er zijn echter ook veel bloemencorso’s in Nederland waar je ook van de bloemen kunt genieten.

In bloemencorso’s worden grote wagens of boten prachtig versierd met bloemen voor een feestelijke optocht. Elk bloemencorso heeft zijn eigen karakter, charme en jaarlijkse thema.

In aanvulling op de prachtige bloemen en praalwagens, bieden bloemencorso’s vaak ook een scala aan activiteiten voor bezoekers van alle leeftijden, zoals markten met lokale ambachten, optredens van straatartiesten en proeverijen van regionale gerechten.

Veel steden en regio’s in Nederland houden elk jaar bloemencorso’s. Hieronder vind je een overzicht van alle data in 2024 van populaire bloemencorso’s in Nederland.

Dit artikel richt zich op bloemencorso’s in Nederland maar ik heb in een ander artikel al een overzicht gegeven van de 6 mooiste tulpenregio’s in Nederland.

Ik heb in een ander artikel op deze website ook al beschreven hoe de tulpen in Nederland terecht zijn gekomen en waarom Nederland bekend staat om zijn tulpen en andere bloemen.

Bloemencorso In Bollenstreek

Het grootste bloemencorso van Nederland is het bloemencorso in de Bollenstreek rond de Keukenhof. 

In 2024 vindt het bloemencorso plaats op zaterdag 20 april. Tientallen met bloemen versierde wagens rijden dan van Noordwijk naar Haarlem (42 km), begeleid door muziek en entertainment.

Je kunt de opbouw van de wagens in Noordwijk bekijken op de drie dagen voor het corso of het hele wagenpark bewonderen in Haarlem op zondag 21 april.

Tulpenfestival Amsterdam

Gedurende de hele maand april 2024 organiseert Amsterdam zijn jaarlijkse tulpfestival om de lente in Amsterdam te verwelkomen. Kijk op deze link voor meer details over dit kleurrijke spektakel.

Varend Bloemencorso Westland

Een vloot van met bloemen versierde schepen zal van 21-23 juni 2024 door Naaldwijk, Maassluis en Delft varen. Elke dag varen de boten van het varend Bloemencorso Westland een andere route.

Er zal veel entertainment, festiviteiten en muziek zijn in de plaatsen waar de boten passeren.

Bloemencorso Rijnsburg

Het bloemencorso in Rijnsburg is een van de oudste bloemencorso’s van het land. De 75e editie in 2024 vindt plaats op zaterdag 10 augustus.

Het bloemencorso in Rijnsburg is niet alleen een gelegenheid om prachtige bloemen te bewonderen, maar ook om de hechte gemeenschapssfeer van het dorp te ervaren en de trots te zien die mensen hebben op hun lokale tradities en erfgoed.

Bloemencorso St. Jansklooster

St. Jansklooster ligt in de Flevopolder, een van de nieuwere bloemenstreken van Nederland. Het bloemencorso vindt in 2024 plaats op vrijdag 16 augustus en zal gepaard gaan met veel festiviteiten en muzikale omlijsting.

Het bloemencorso in St. Jansklooster biedt een boeiende mix van natuurlijke schoonheid en cultureel erfgoed, waarbij de bloemenpracht wordt gecombineerd met traditionele muziek en dans.

Het bloemencorso in Zundert vindt altijd plaats op de eerste zondag in september

Bloemencorso Zundert

Het corso in Zundert vindt in 2024 plaats op zondag 2 september. Dit bloemencorso gaat er prat op het grootste bloemencorso ter wereld te zijn

Tip: Zundert is de geboorteplaats van Vincent van Gogh en je kunt een bezoek aan het Bloemencorso combineren met een bezoek aan het Vincent van Gogh museum in Zundert.

Het bloemencorso in Zundert is niet alleen een eerbetoon aan de bloemenpracht, maar ook aan de nalatenschap van Vincent van Gogh, die zijn jeugd doorbracht in dit stadje en werd geïnspireerd door de kleuren en vormen van de natuur.

Bloemencorso Lichtenvoorde

Het bloemencorso in Lichtenvoorde vindt altijd plaats op de tweede zondag in september. In 2024 zal het bloemencorso plaatsvinden op zondag 8 september, als onderdeel van een driedaags bloemenfestival.

Net als bij alle andere bloemencorso’s, wordt ook dit bloemencorso in Lichtenvoorde opgeleukt met markten en muziek.

Heidi Tijburg

Hallo, ik ben Heidi en ik ben geboren en getogen in Nederland.

We gaan vrijwel altijd op vakantie in Nederland en ik vind Nederland zo leuk dat ik besloten heb mijn passie te delen.