Handige Tips Voor Parkeren Bij Mall Of The Netherlands

Foto van auteur
Laatste update:

Parkeren bij de Westfield Mall of the Netherlands in Leidschendam is vaak een groot probleem, zeker in weekenden en vakanties.

Ik werk dicht bij The Mall of The Netherlands en zie nu regelmatig lange files voor de parkeergarages staan omdat die boordevol zijn en er geen auto meer bij kan.

Ik kan je tijd en ergernis bij het parkeren besparen

Om je tijd en ergernis te besparen, heb ik wat handige tips voor parkeren bij The Mall of The Netherlands op een rijtje gezet.

Het parkeren is niet het enige probleem van The Mall of The Netherlands want er zijn door de parkeerproblemen nu ook regelmatig files tot op de snelweg om bij The Mall of The Netherlands te kunnen komen.

Je moet daarom een beetje vooruit denken als je parkeerproblemen bij de Westfield Mall Of The Netherlands wil voorkomen.

Parkeren Bij Westfield Mall Of The Netherlands

Een groot voordeel van The Mall of The Netherlands is dat parkeren momenteel nog gratis is. Dat is natuurlijk een enorm voordeel in vergelijking met de binnenstad van Den Haag waar parkeren nu € 6,50 per uur kost.

Met 4.000 parkeerplaatsen en 40.000 bezoekers per dag zijn parkeerproblemen te verwachten

Een vol parkeerterrein P1 bij The Mall of The Netherlands. Parkeren bij Mall of The Netherlands in Leidschendam kan een groot probleem zijn.
Een vol parkeerterrein P1 bij The Mall of The Netherlands

Wat Is Het Probleem Met Parkeren Bij Westfield Mall?

Wat is nu eigenlijk het probleem met parkeren bij de Westfield Mall of The Netherlands?

Het probleem met parkeren bij The Mall of The Netherlands is dat parkeren nu nog wel gratis is, maar dat er op drukke dagen vaak geen parkeerplek meer beschikbaar is. Dan heb je niet zoveel aan dat gratis parkeren.

Het rekensommetje is vrij simpel als je je realiseert dat er maar 4.000 parkeerplaatsen beschikbaar zijn en er in het eerste jaar na opening er al ongeveer 15,5 miljoen bezoekers waren. Dat zijn al meer dan 40.000 bezoekers per dag.

In de voorjaarsvakantie van 2022 trok The Mall of The Netherlands zelfs gemiddeld 70.000 bezoekers per dag. Bij dergelijke bezoekersaantallen staan de files om bij The Mall of The Netherlands te komen tot op de A12, omdat niemand zijn auto meer kwijt kon bij The Mall.

De Mall of The Netherlands is gelukkig niet altijd afgeladen en op een gewone doordeweekse dag kun je je auto er zonder enig probleem kwijt; zeker als het die dag niet regent.

In het weekend begint de drukte aan het einde van de middag ook af te nemen. Het parkeerprobleem speelt vooral in weekenden en tijdens vakanties, zeker op regenachtige dagen.

parkeerterrein bij The Mall of The Netherlands
Parkeerterrein P1 bij The Mall of The Netherlands

Ik denk dat de parkeer- en fileproblemen rondom the Mall of The Netherlands alleen maar groter zullen worden, naarmate de populariteit gaat toenemen. 

En dat gaat volgens mij zeker gebeuren want The Mall of The Netherlands is echt een ontzettend leuke ervaring.

Ik heb in een eerder artikel al uitgebreid beschreven hoe ontzettend leuk The Mall of The Netherlands is.

Als de groei van het aantal bezoekers inderdaad doorzet tot 100.000 bezoekers/dag, gaat het verkeer rondom de Mall of The Netherlands heel moeizaam worden. Om de mall vanaf de A4 te bereiken, moet je namelijk door een tunnel onder het riviertje de Vliet.

Die tunnel onder de Vliet is echt een enorme flessenhals voor auto’s, zelfs nu de verkeerslichten wat ruimer staan afgesteld, waardoor de doorstroming door de tunnel beter is geworden.

De vraag is dus wat je kunt doen om parkeerprobleem bij de Westfield Mall of The Netherlands zoveel mogelijk te vermijden.

Hoe Parkeerproblemen Bij Mall Of The Netherlands Vermijden

1. Arriveer Ruim Voor Openingstijd

Hoe eerder je arriveert, hoe meer kans op een parkeerplaats. De parkeerdrukte is het minste in de ochtend en je hebt daardoor aanzienlijk meer kans op een parkeerplaats wanneer je voor opening van de Mall arriveert. De drukte is het grootst in de weekenden

Houd er wel rekening mee dat deze oplossing niet goed werkt op regenachtige weekenddagen want dan komen mensen uit de buurt ook met de auto, terwijl ze anders op de fiets waren gekomen. Daardoor is het dan ook al eerder druk op regenachtige dagen.

Als het al stremt op de A4 om de tunnel in te komen, kun je veel beter meteen richting Leidschenveen/Forepark rijden om daar te parkeren en op de tram te stappen

2. Parkeer In Leidschenveen Of Forepark

Een tweede mogelijkheid om de parkeerproblemen bij The Mall of The Netherlands te vermijden, is om iets verder weg te parkeren en dan op de tram te stappen. De beste locatie om verder weg te parkeren is Leidschenveen en dan op tramlijn 19 naar Leidschendam te stappen (zie landkaartje hierboven). 

Een groot voordeel van parkeren in Leidschenveen is dat je hiermee de files in de tunnel onder de Vliet naar de mall zelf ook vermijdt. Als het al stremt op de A4 om de tunnel in te komen, kun je veel beter meteen richting Leidschenveen/Forepark rijden om daar te parkeren en op de tram te stappen.

Er is in Leidschenveen een tramhalte bij het Klaverveld en daar is in het weekend bij de school vaak nog wel gelegenheid om gratis te parkeren. Het adres dat je moet invoeren in je satellietnavigatie om hier te komen is Klaverveld, Den Haag.

Je kunt ook in het weekend en vakanties ook gratis parkeren op het Forepark, een industrieterrein dat tegen Leidschenveen aanligt. Op het Forepark is in het weekend veel meer parkeergelegenheid dan in Leidschenveen zelf, al is het iets verder lopen naar tramlijn 19 (halte Oude Middenweg).

Het adres dat je in je satellietnavigatie moet invoeren om in het Forepark te komen is Donau, Den Haag.

Vermijd het Forepark wanneer ADO Den Haag een thuiswedstrijd speelt want dan is het Forepark een ramp met veel files en parkeerproblemen.

3. Vermijd De Drukste Parkeergarage

Mocht je toch willen proberen om bij The Mall of The Netherlands te willen parkeren, neem dan niet de eerste afslag naar de Noordsingel (meteen na de Vliettunnel), maar blijf links rijden in de tunnel. Het stremt tegenwoordig al enorm in de tunnel door alle drukte rondom the Mall of The Netherlands. 

Er speelt nog een ander probleem hier want de parkeergarage P3 van The Mall aan de Noordsingel is altijd veel drukker dan de andere parkeergarages. Dat komt waarschijnlijk omdat de AH en de Jumbo aan deze kant van The Mall of The Netherlands liggen, waar veel mensen uit de buurt hun boodschappen met de wagen komen doen.

Je kunt daarom beter parkeergarage P3 aan de Noordsingel vermijden.

Neem daarom de tweede afslag na de tunnel naar de Heuvelweg om bij the Mall of The Netherlands te komen. Dat rijdt veel beter door en er zijn veel meer parkeerplaatsen aan de kant van de Heuvelweg.

De ondergrondse parkeergarage P2 aan de Heuvelweg is ook altijd minder druk dan de bovengrondse P1 parkeergarage. Ik begrijp niet zo goed waarom maar de P2 parkeergarage is altijd rustiger dan de P1 parkeerplaats.

Ik denk dat bezoekers zich niet goed realiseren hoe groot de ondergrondse P2 wel niet is.

Tip: De meest rustige parkeergarage van The Mall of The Netherlands is parkeergarage P4 met de ingang aan de Burgemeester Banninglaan. Dat komt omdat veel mensen niet weten dat daar nog een parkeergarage zit.

Mocht het toch vol zijn bij alle parkeergarages van The Mall of The Netherland, rijd dan 1,5 km door langs tramlijn 6 naar de Dillenburgsingel (eindpunt van tramlijn 6) en probeer daar te parkeren. Je bent dan met tram 6 weer in 5 minuten terug bij The Mall of The Netherlands.

Heb niet de illusie dat je in de woonwijken direct naast de The Mall of The Netherlands nog kunt parkeren want ik zie daar nu op drukke dagen vaak verkeersregelaars staan die alleen auto’s met bewoners nog deze woonwijken inlaten.

4. Kom Met Trein En Tram

Ik zou in het weekend absoluut met het openbaar vervoer komen naar The Mall of The Netherlands als het ook maar enigszins mogelijk is.

Je bent met trein en tram heel snel bij The Mall of The Netherlands en bespaart jezelf heel veel tijd en ergernis door met het openbaar vervoer te komen.

Kijk op het landkaartje hierboven om je te realiseren hoe dichtbij het NS station Mariahoeve wel niet is.

Vandaar uit is het echt maar 5 minuutjes met tramlijn 6 om bij The Mall of The Netherlands te komen.

Welke Tramlijnen Naar Mall Of The Netherlands

Er lopen drie HTM-tramlijnen langs the Mall of The Netherlands met haltes naast the Mall. Dat zijn de HTM-tramlijnen 2. 6, en 19.

  • Tramlijn 2 gaat o.a. naar het Randstadrail station van Voorburg ’t Loo (5 minuutjes met de tram) waardoor je ook met de Randstadrail kunt komen.
  • Tramlijn 6 gaat o.a. naar NS-station Mariahoeve (5 minuutjes met de tram) waardoor je ook met de trein kunt komen.
  • Tramlijn 19 komt vanuit Delft en gaat via Leidschenveen naar The Mall of The Netherlands. Als het erg druk is met parkeren en files rondom The Mall, kun je nog gratis in de wijk Leidschenveen parkeren en op tramlijn 19 stappen (10 minuutjes met de tram). 

Leuke Overnachtingen Bij Mall Of The Netherlands

Ik hoor ook steeds meer dat mensen uit het hele land een voorovernachting of een weekendje bij hotels in de buurt van The Mall of The Netherlands boeken om alle files en parkeerproblemen in de weekenden en vakanties te vermijden.

Je hebt dan een paar opties voor leuke hotels in de buurt van The Mall of The Netherlands, afhankelijk van wat je belangrijk vindt.

Als je alleen voor het shoppen komt, is het Fletcher hotel Leidschendam-Den Haag naast The Mall of The Netherlands een goede keuze

  • Als je alleen voor het shoppen komt, is het Fletcher hotel Leidschendam-Den Haag naast The Mall of The Netherlands een goede keuze . Je kunt probleemloos voor het hotel parkeren en het is 20 meter lopen naar de ingang van de mall. Een ander heel leuk hotel dicht bij The Mall of The Netherlands is het Central Park Voorburg, een hotel met echt uitstekende beoordelingen van hun gasten.
  • Als je het shoppen wil combineren met een dagje of weekendje strand in Scheveningen, kun je het beste een hotelletje in Scheveningen boeken op 15 minuten rijden van de mall. Hotels als Boulevard Hotel Scheveningen en het Aquarius Hotel liggen aan het strand in het mooiste stukje van Scheveningen en hebben hele goede beoordelingen van hun gasten.

Veelgestelde Vragen

Betaald Parkeren Bij Mall of The Netherlands?

Er wordt momenteel wel gesproken over het invoeren van betaald parkeren bij The Mall of the Netherlands maar dat kan best nog even duren vanwege de consequenties voor de omliggende woonwijken in Leidschendam.

De gemeente Leidschendam – Voorburg moet dan namelijk eerst betaald parkeren gaan invoeren in de woonwijken rondom The Mall of The Netherlands om te voorkomen dat bezoekers van The Mall massaal in deze woonwijken gaan parkeren.

Een dergelijk besluit moet eerst goedgekeurd worden door de gemeenteraad van Leidschendam – Voorburg en daar zit veel twijfel over dit heikele punt.

Daarom kan er best wel enige tijd overheen gaan voordat betaald parkeren bij The Mall of The Netherlands ook daadwerkelijk ingevoerd kan gaan worden.

Heidi Tijburg

Hallo, ik ben Heidi en ik ben geboren en getogen in Nederland.

We gaan vrijwel altijd op vakantie in Nederland en ik vind Nederland zo leuk dat ik besloten heb mijn passie te delen.