Is The Mall Of The Netherlands Een Bezoek Waard?

Foto van auteur
Laatste update:

Ben je op zoek naar reviews van de Westfield Mall Of The Netherlands in Leidschendam?

Ik woon vrijwel naast de Westfield Mall Of The Netherlands

Ik woon heel dicht bij dit enorme winkelcentrum in Leidschendam en ken de Westfield Mall Of The Netherlands van binnen en van buiten.

The Mall of the Netherlands in Leidschendam is absoluut een bezoek waard en is veel meer een luxueus “dagje uit” geworden dan een winkelcentrum.

Dit enorme winkelcentrum in Leidschendam is een voor Nederland echt unieke combinatie van shoppen, eten, bioscoopje pakken, gamen, bowlen, en boodschappen doen.

Lees hieronder wat je kunt verwachten in The Mall of The Netherlands en alle praktische zaken over hoe je er het beste kunt komen.

Als je echt op zoek bent naar koopjes, kun je beter naar één van de drie grote Nederlandse fashion outlets gaan. Je kunt op deze website daar meer over lezen op welke van de drie Nederlandse fashion outlets is het leukste?

Ik heb ook een review geschreven over de The Style Outlets Amsterdam in Halfweg en deze nieuwe outlet vergeleken met de drie bekendere Nederlandse outlets.

Mall Of The Netherlands Review

The Westfield Mall of the Netherlands in Leidschendam is een luxueus winkelcentrum geworden. Het is gebouwd door Westfield op de plaats van het voormalige winkelcentrum Leidsenhage in Leidschendam waar ik ook vaak kwam.

Het verschil met het oude Leidsenhage is echt enorm. Het schijnt een investering van maar liefst € 630 mln geweest te zijn, maar het resultaat is grandioos.

The Mall of The Netherlands is enorm groot (± 117.000 m2) en volledig overdekt. Het is het grootste overdekte winkelcentrum in Nederland met ± 280 winkels, restaurant, bars, en supermarkten. The Mall of the Netherlands is eigenlijk veel meer dan een winkelcentrum geworden.

Het hele idee achter the Mall of The Netherlands is namelijk om een “dagje uit” mogelijk te maken in plaats van alleen snel en efficiënt je boodschappen doen.

The Mall of The Netherlands is zo groot geworden dat je er ook gemakkelijk een dag in kunt doorbrengen. In het eerste jaar na de opening bezochten ongeveer 15,5 miljoen mensen The Mall Mall of The Netherlands, wat neerkomt op meer dan 40.000 bezoekers/dag.

De ambitie is om door te groeien naar 100.000 bezoekers/dag en dat zal ze best kunnen gaan lukken. In de voorjaarsvakantie van 2022 waren er al dagen dat 70.000 mensen de Mall of The Netherlands bezochten en dan is het echt al ongelooflijk druk. In het Pinksterweekend van 2022 stonden de files al tot op de A12 en kon je eigenlijk alleen met openbaar vervoer bij The Mall of The Netherlands komen.

Het aanbod aan winkels is heel breed en er is voor iedereen wel wat. Je hebt gelukkig ook nog steeds goedkopere zaken en een Xenos en een Hema zijn er ook te vinden. De Jumbo en de Albert Hein hebben uitgepakt met enorm grote supermarkten waar ik nog steeds mijn dagelijkse boodschapjes kan doen, maar nu in een hele mooie omgeving.

De Food Court is ook heel mooi geworden met een grote variatie aan bijzondere kraampjes met hapjes en drankjes. Het is niet goedkoop maar het ziet er prachtig uit en de variatie is enorm.

Voor de dagen met mooi weer zijn de terrassen aan de vijver gelukkig nog steeds beschikbaar, want dat vond ik altijd een heel mooi plekje voor de zomerse dagen.

De winkels in the Mall of The Netherlands zijn gelukkig niet allemaal gericht op vrouwen en mode om te voorkomen dat de echtgenoten en kinderen zich stierlijk gaan vervelen en de lol van het shoppen er voor de vrouwen daardoor snel van af is.

In de categorie “toys for boys” zijn er bijvoorbeeld winkels met elektrische auto’s, een waanzinnig grote lego-winkel en een speelhal voor de kleintjes. Er zijn ook een Peppa Pig binnenspeeltuin en een laserhal te vinden. Dat is natuurlijk hartstikke leuk voor de kinderen.

De megabioscoop is natuurlijk ook ontzettend leuk en heel handig voor mensen uit de buurt zoals ik. Wij hoeven nu niet meer helemaal naar het centrum van Den Haag voor een bioscoopje met een hapje vooraf, maar kunnen nu ook naar deze grote bioscoop in The Mall of The Netherlands gaan.

Waar Is The Mall Of The Netherlands?

The Westfield Mall of The Netherlands bevindt zich in Leidschendam op de plaats van het voormalige winkelcentrum Leidsenhage. The Mall of The Netherlands ligt aan de N14, de verbindingsweg tussen Leidschendam en Scheveningen. 

Het is een ideale locatie als je een keer een ochtendje strand in Scheveningen wilt combineren met een middagje shoppen. The Mall of The Netherlands ligt ook relatief dicht bij het mooie centrum van Den Haag.

Adres Van The Mall Of The Netherlands?

Het adres van The Mall of The Netherlands is:

Mall Of The Netherlands

Liguster 202

2262 AC LEIDSCHENDAM

Parkeren Bij Mall Of The Netherlands

The Mall of The Netherlands is een zo groot succes geworden dat parkeren bij de mall nu al een heel groot probleem is geworden. Ik fiets er vaak voorbij voor mijn werk en zie regelmatig files voor de parkeergarages staan omdat er geen auto meer bij kan.

Ik heb daarom in een ander artikel de beste tips voor parkeren bij The Mall of The Netherlands voor je op een rijtje gezet, zodat je zonder stress of ergernis kunt beginnen aan een leuke dag shoppen.

Met 4.000 parkeerplaatsen en meer dan 40.000 bezoekers per dag, moet je voorbereid zijn op parkeerproblemen

Openingstijden Mall Of The Netherlands

Wat zijn de openingstijden van The Mall of The Netherlands?

The Mall of The Netherlands opent van dinsdag t/m zaterdag om 10:00 uur, op zondag om 12:00 uur en op maandag om 11:00 uur. The Mall of The Netherlands gaat elke dag om 20:00 uur dicht.

Dag van de weekOpeningstijden Mall
Maandag11:00 – 20:00 uur
Dinsdag10:00 – 20:00 uur
Woensdag10:00 – 20:00 uur
Donderdag10:00 – 20:00 uur
Vrijdag10:00 – 20:00 uur
Zaterdag10:00 – 20:00 uur
Zondag12:00 – 20:00 uur

Als het even kan, zou ik je adviseren om voor opening te arriveren om in elk geval een parkeerplekje te hebben. Omdat het gratis parkeren is, is dat natuurlijk het handigste. Op regenachtige weekenddagen is het verstandig om zelfs ver voor openingstijd te arriveren met de auto om sowieso een parkeerplekje te kunnen bemachtigen.

In de avonduren is het aanzienlijk rustiger en is er veel meer kans dat je een parkeerplek kunt vinden. Let wel, dit gaat niet op op regenachtige dagen, zeker niet op regenachtige weekenddagen. Dan kun je beter met het openbaar vervoer naar The Mall of The Netherlands komen.

Westfield Mall Plattegrond

Je kunt hier een plattegrond van The Mall of The Netherlands vinden.

Hier kun je een overzicht van alle winkels in the Mall of The Netherlands vinden, zodat je kunt controleren of je favoriete merken en winkels aanwezig zijn voordat je komt

Heidi Tijburg

Hallo, ik ben Heidi en ik ben geboren en getogen in Nederland.

We gaan vrijwel altijd op vakantie in Nederland en ik vind Nederland zo leuk dat ik besloten heb mijn passie te delen.