Amsterdam The Style Outlets Vergeleken Met De Andere Outlets

Foto van auteur
Laatste update:

Amsterdam The Style Outlets is geopend in 2020 en de vierde grote fashion outlet in Nederland. Ik ben dol op winkelen en daarom eens gaan kijken of Amsterdam The Style Outlets net zo’n leuke fashion outlet is als de drie andere grote fashion outlets in Nederland?

Amsterdam The Style Outlets ligt op een hele gunstige locatie voor bezoekers uit de Randstad maar het assortiment aan winkels en horeca is wel beperkter dan bij de andere drie Nederlandse fashion outlets.

The artikel richt zich voornamelijk op Amsterdam The Style Outlets maar ik heb in een ander artikel op deze website de drie andere fashion Outlets in Nederland al met elkaar vergeleken.

Dat andere artikel biedt veel meer informatie over de andere drie outlets voor het geval je keuze om te gaan winkelen op één van deze drie andere outlets valt.

Locatie Amsterdam The Style Outlets

Amsterdam The Style Outlets ligt op een hele gunstige locatie voor bezoekers uit de Randstad en voorziet daarmee absoluut in een behoefte. Bezoekers uit Amsterdam en de Randstad hoeven nu voor een bezoek aan een outlet niet meer helemaal naar Lelystad te rijden, maar kunnen veel dichter bij huis terecht.

Amsterdam The Style Outlets heeft in haar naam dan wel een verwijzing naar Amsterdam opgenomen maar ligt eigenlijk niet in Amsterdam. Amsterdam The Style Outlets ligt namelijk in Halfweg, ongeveer halverwege tussen Amsterdam en Haarlem.

De verwijzing naar Amsterdam zal wel een poging zijn om buitenlandse toeristen te trekken want Batavia Stad uit Lelystad noemt zichzelf ook Amsterdam Fashion Outlet Center. Voor Nederlandse bezoekers maakt de verwijzing naar Amsterdam helemaal niets uit maar is vooral de locatie belangrijk.

Amsterdam The Style Outlets heeft een veel gunstigere locatie voor bezoekers uit de Randstad dan Batavia Stad in Lelystad. Mensen uit de kop van Noord-Holland kunnen eventueel ook over de dijk Enkhuizen-Lelystad naar Batavia Stad rijden maar dat is een provinciale weg.

The Style Outlets ligt aan het laatste stukje van de A200, dicht bij het knooppunt Rottepolderplein, de kruising van de A9 met de A200.

Het adres dat je in je navigatie moet invoeren om bij The Style Outlets Amsterdam te komen is Sugarcity Ring 1, 1165 PB Halfweg.

Het is wel betaald parkeren bij Amsterdam The Style Outlets voor een tarief van € 1,50 per uur, maar dat is natuurlijk een fractie van de tarieven die je in Amsterdam betaalt. Er zijn ruim 2000 parkeerplaatsen onder en naast de outlet en de tijd zal moeten uitwijzen of dat voldoende is.

The Style Outlets ligt ook gunstig t.o.v. openbaar vervoer want het NS station Halfweg-Zwanenburg ligt op minder dan 10 minuten lopen van de outlet. Er rijden vanuit NS station Halfweg-Zwanenburg elke 15 minuten sprinters naar Amsterdam en Haarlem.

Amsterdam The Style Outlets; Winkels & Horeca

Amsterdam The Style Outlets is kleiner dan de andere 3 outlets in Nederland en heeft ongeveer 70 winkels.

In het assortiment aan winkels van Amsterdam The Style Outlets vind je typische outlet winkels zoals grote Nike en Adidas winkels en verder vrijwel alleen maar kledingwinkels. Ik vond het assortiment in de bekende sportzaken echter beperkt, beperkter dan ik in andere outlets in Nederland gewend ben.

Ik zou niet voor andere zaken dan kleding naar The Style Outlets gaan want het assortiment aan winkels in deze outlet bestaat voor het overgrote deel uit kledingwinkels. Outlets als Batavia Stad hebben absoluut een breder assortiment aan winkels.

Een opvallend punt vond ik ook dat ik eigenlijk alleen maar geholpen werd door Engelstalig personeel in de winkels. Dat zal wel met opzet zijn met het oog op de buitenlandse bezoekers, maar is wel iets om aan te denken als je als Nederlander de Engelse taal niet (goed) machtig bent.

Het assortiment aan horeca in Amsterdam The Style Outlets is ook beperkter dan in andere Nederlandse outlets en eigenlijk zijn er alleen paar koffiezaken en een friettent. Onze favoriet voor koffie was Anne & Max, gelegen aan het pleintje en wel met Nederlandstalige bediening. De Starbucks is een goed alternatief voor zonnige dagen want die heeft een mooi terras.

Amsterdam The Style Outlets Vs. Andere Outlets In Nederland

Hieronder heb ik The Style Outlets Amsterdam in meer detail vergeleken met de andere drie fashion outlets in Nederland en, op veelvuldig verzoek, ook nog met The Mall of The Netherlands in Leidschendam.

Amsterdam The Style Outlets Vs. Batavia Stad In Lelystad

De Batavia Stad outlet in Lelystad ligt het dichtste van de drie andere fashion outlets in Nederland bij The Style Outlets Amsterdam.

The Style Outlets Amsterdam heeft een veel gunstigere locatie voor bezoekers uit de Randstad want dat scheelt bijna een uur autorijden. Batavia Stad is echter veel groter en heeft bijna het dubbele aantal winkels en horecagelegenheden.

Ik zou daarom als Randstadbewoner alleen naar The Style Outlets gaan als ik specifiek op zoek zou zijn naar merken die daar ook te krijgen zijn.

Anders zou ik dat uurtje extra rijden naar Batavia Stad er wel voor over hebben want Batavia Stad is echt een veel mooiere outlet dan The Style Outlets.

Voor degenen die in het noorden of oosten van Nederland wonen is Batavia Stad sowieso een betere keuze dan The Style Outlets Amsterdam omdat Batavia Stad veel dichterbij zal zijn en een veel grotere keuze in winkels en horeca biedt.

Amsterdam The Style Outlets vs. Designer Outlet Roermond

De Designer Outlet Roermond is een veel grotere outlet dan The Style Outlets Amsterdam en biedt een veel breder assortiment aan winkels en horeca.

Ik zou daarom alleen naar The Style Outlets Amsterdam gaan als ik er dicht bij zou wonen en op zoek zou zijn naar de merken die ook in deze outlet te vinden zijn.

In alle andere gevallen zou ik blind voor een bezoek aan de Designer Outlet in Roermond kiezen, zelfs als ik redelijk dicht in de buurt van Amsterdam zou wonen.

Amsterdam The Style Outlets vs. Designer Outlet Roosendaal

De Designer Outlet Roosendaal lijkt het meeste van de andere drie outlets op The Style Outlet Amsterdam qua grootte en assortiment aan winkels en horeca, al heeft de Designer Outlet Roosendaal wel een warmere uitstraling.

De keuze tussen deze twee outlets zal echter het meest gebaseerd zijn op de afstand tot beide outlets. Een logische scheidslijn in de Randstad is dat mensen boven Rotterdam naar The Style Outlets in Halfweg zullen rijden en mensen die onder Rotterdam wonen voor Roosendaal zullen kiezen.

Veelgestelde Vragen

Amsterdam The Style Outlets vs. The Mall Of The Netherlands

Winkelend publiek in The Mall of The Netherlands

The Mall of The Netherlands in Leidschendam is natuurlijk geen outlet maar toch is mij verzocht deze vergelijking toe te voegen.

Ik zou blind kiezen voor The Style Outlets Amsterdam als ik zou gaan voor koopjes want The Mall of The Netherlands is echt prachtig, maar zeker niet goedkoop.

Als je echter gaat voor winkelplezier, veel keuzes wilt hebben en ontzettend leuke horeca wilt bezoeken, dan moet je zeker naar The Mall of The Netherlands gaan want die is echt prachtig.

Ik woon dicht bij de Mall of The Netherlands en heb in een andere artikel op deze website The Mall of The Netherlands al uitgebreid beschreven.

Heidi Tijburg

Hallo, ik ben Heidi en ik ben geboren en getogen in Nederland.

We gaan vrijwel altijd op vakantie in Nederland en ik vind Nederland zo leuk dat ik besloten heb mijn passie te delen.