Welke Van De 3 Nederlandse Fashion Outlets Is Het Leukste?

Foto van auteur
Laatste update:

Om een leuke dag te kunnen shoppen in één van de drie fashion outlets in Nederland, moet je er ook een leuke dag voor je gezin van maken. Een fashion outlet met activiteiten in de nabije omgeving voor je gezin is daarom ideaal om ervoor te zorgen dat het hele gezin een leuke dag heeft.

Ik heb de drie grootste fashion outlets in Nederland voor je op een rijtje gezet

Ik heb de drie fashion outlets in Nederland voor je op een rijtje gezet qua winkels, faciliteiten en gezinsattracties in de buurt. Ik heb de leukste familieactiviteiten voor je uitgezocht en in handige landkaartjes gezet zodat je deze activiteiten gemakkelijk kunt vinden.

En dan kun je zelf beslissen of je je gezin omkoopt met een leuke activiteit na het winkelen of dat de rest van je gezin naar een activiteit gaat, terwijl je zelf geniet van een paar rustige uurtjes winkelen….?

Vergelijking Van De 3 Fashion Outlets In Nederland

Ik heb onderstaande tabel gemaakt om je een overzicht te bieden wat in de drie outlets in Nederland te vinden is aan winkels en restaurants.

Outlet# winkels# restaurants# bezoekers
Roermond186258 mln.
Batavia Stad150113-4 mln.
Roosendaal8551.5 mln.

Outlet Roermond of Batavia Stad

Het is best lastig kiezen tussen de fashion outlets in Roermond en Batavia Stad. De outlet in Roermond heeft aanzienlijk meer winkels en restaurants dan Batavia Stad. Ik vond de outlet in Roermond echter niet leuker dan Batavia Stad, want Batavia Stad was groot genoeg.

Ik zou daarom de keuze om naar de outlet in Roermond of Batavia Stad te gaan laten afhangen van de benodigde reistijd om er te komen.

Het is best lastig kiezen tussen de fashion outlets in Roermond en Batavia Stad

Outlet Roosendaal Of Roermond

De keuze tussen Roosendaal en Roermond is gemakkelijker. De outlet in Roosendaal is aanzienlijk kleiner dan de outlet in Roermond maar biedt meer dan genoeg winkels om leuke kortingen te vinden.

De outlet in Roermond biedt echter veel meer keuze in winkels, restaurants en andere faciliteiten, waardoor ik voor Roermond zou kiezen.

Batavia Stad of Outlet Roosendaal

Het is ook veel gemakkelijker kiezen tussen Batavia Stad en de outlet in Roosendaal. Ik zou namelijk veel eerder naar Batavia Stad dan naar de designer outlet in Roosendaal gaan vanwege het veel grotere aanbod aan winkels, restaurants en faciliteiten bij Batavia Stad.

Ik zou echter niet helemaal naar Batavia Stad rijden, als ik in de buurt van Roosendaal zou wonen.

Waar Kun Je Deze Fashion Outlets In Nederland Vinden?

De drie fashion outlets liggen redelijk goed verspreid over Nederland zodat er voor iedereen wel een outlet dicht in de buurt is.

Laten we beginnen met eens te kijken wat Roermond te bieden heeft.

Waarom Is De Designer Outlet Roermond Zo Leuk?

Openingstijden: Designer Outlet Roermond

De Designer Outlet Roermond is de grootste outlet in Nederland met meer dan 180 winkels en 25 restaurants. Ook het bezoekersaantal in Roermond is met 8 miljoen ruim twee keer meer dan in Batavia Stad.

Ik begrijp heel goed waarom deze outlet in Roermon meer dan 8 miljoen bezoekers per jaar ontvangt, want er is echt een enorm aanbod aan winkels en faciliteiten. Deze outlet in Roermond is ook ideaal gelegen voor bezoekers uit België en Duitsland.

Mijn advies is om er meteen na de opening van de winkels bij te zijn om te genieten van een paar uurtjes rustig winkelen want het kan echt superdruk worden. Kijk op hun website om de openingstijden te weten te komen.

De meeste bezoekers komen in de loop van de ochtend en dan kan het zo druk worden dat je in een rij buiten de winkels moet wachten om naar binnen te mogen.

Ik vind de Designer Outlet Roermond erg leuk vanwege de vele winkels en restaurants, maar ook omdat er heel veel familieactiviteiten in de directe omgeving zijn. Er is een bioscoop aan de overkant van de straat en de outlet ligt naast een gebied met meren waar trendy strandtenten zijn en je kunt zwemmen.

Andere watersporten zoals surfen en zeilen zijn ook mogelijk. Dat werkt meestal goed om zelfs tieners tevreden te houden. Je kunt ook een rondvaart maken over de Maas als je dat wilt.

Outlet Nederland; Pleintje in de outlet Batavia stad op een rustige zomerse dag
Zonovergoten pleintje in de outlet Batavia Stad

Waarom Is De Batavia Stad Fashion Outlet Zo Leuk?

Openingstijden: Batavia Stad Fashion Outlet

Batavia Stad Fashion Outlet is een groot winkelcentrum in Lelystad en ligt op 30-45 minuten rijden van Amsterdam. Batavia Stad noemt zichzelf “Amsterdam fashion outlet center“.

Wanneer je Amsterdam bezoekt, kan een bezoek aan Batavia Stad inderdaad heel aantrekkelijk zijn, veel aantrekkelijker dan Roermond waar je vanuit Amsterdam eerst 2 uur voor moet rijden om er te komen.

Ik raad je wel aan om vroeg op de dag te komen zodat je kunt genieten van een paar uurtjes rustig winkelen. De meeste bezoekers arriveren ook hier in de loop van de ochtend en dan kunnen jullie vertrekken naar één van de familieattracties in de buurt.

Batavia Stad Fashion Outlet ligt aan het Markermeer, en dat biedt allerlei aantrekkelijke familieactiviteiten.

Batavia Stad ligt direct naast het Batavialand replicamuseum dat een leerzaam inzicht biedt in de geschiedenis van Nederlands beroemdste bedrijf in de Gouden Eeuw, de Verenigde Oost-Indische Compagnie. Ik ben er zeker van dat jongere kinderen het oude zeilschip geweldig zullen vinden.

Flevoland heeft ook enkele kleine strandjes en als het weer goed genoeg is, zijn deze strandjes een hele leuke optie om met jonge kinderen te gaan zwemmen.

Voor de wat oudere kinderen is Attractiepark Walibi, op minder dan 30 minuten rijden, het leukste. Walibi Holland is een attractiepark met de meest spectaculaire attracties in heel Nederland en hiermee zul je je tieners ongetwijfeld een groot plezier doen. Je kunt meer informatie over Walibi vinden op de website van Attractiepark Walibi Holland.

Realiseer je wel dat Walibi niet het hele jaar open is en de openingstijden van Walibi ook variëren met de seizoenen. Het is daarom wel verstandig vooraf de openingstijden van Walibi even te controleren om te voorkomen dat je voor een dicht attractiepark staat met teleurgestelde tieners.

De omgeving van Lelystad heeft ook prachtige natuur te bieden. Deze link geeft je een goed overzicht van alle nationale parken rondom Batavia Stad en de Oostvaardersplassen zijn overweldigend mooi.

Waarom Is De Designer Outlet Roosendaal Zo Leuk?

Openingstijden: Designer Outlet Roosendaal

De Designer Outlet Roosendaal is de kleinste van de drie outlets, maar heeft nog steeds 85 winkels en 5 restaurants.

Tot een paar jaar geleden werd de Designer Outlet Roosendaal ook wel de Rosada Outlet genoemd maar de naam Rosada Outlet wordt eigenlijk niet meer gebruikt. Je kunt vooraf controleren of je favoriete merken aanwezig zijn in deze outlet op hun website.

De Designer Outlet Roosendaal heeft relatief weinig familieactiviteiten in de omgeving. Het ligt wel tussen een Indoor Skydive Roosendaal Centrum en een Kart Centrum. Dat zijn natuurlijk leuke activiteiten, maar er hangt wel een stevig prijskaartje aan.

Verder heb ik een museum over de geschiedenis van Roosendaal gevonden dat er leuk uitziet. Tot slot vond ik in Roosendaal ook een speeltuin die leuk kan zijn voor jongere kinderen.

Er zijn dus relatief weinig familieactiviteiten in de omgeving van de Designer Outlet Roosendaal. Ik denk daarom dat je deze outlet op een andere manier moet benutten dan de outlets in Roermond en Lelystad die veel meer familieactiviteiten in de omgeving hebben.

Deze outlet is namelijk wel heel goed te combineren met een bezoek aan de stranden van Zeeland of attractiepark de Efteling.

Zeker als je in Zeeland op vakantie bent, of in Zuidwest Nederland woont, is de Designer Outlet Roosendaal heel leuk om een ochtend te gaan shoppen en het tweede deel van de dag op Zeeuwse stranden of in de Efteling door te brengen.

Veelgestelde Vragen

Grootste Outlet Nederland

De Designer Outlet in Roermond is onbetwist de grootste outlet van Nederland. Met zijn meer dan 180 winkels en 25 restaurants, biedt deze outlet een ongeëvenaarde winkelbeleving.

Jaarlijks bezoeken ongeveer 8 miljoen mensen de Roermond outlet, wat het niet alleen tot de grootste, maar ook tot de best bezochte outlet van het land maakt.

Andere Outlets In Nederland

Er is sinds kort ook een nieuwe outlet in Halfweg bijgekomen die The Style Outlets Amsterdam heet. Ik heb in een ander artikel op deze website The Style Outlets Amsterdam uitgebreid beschreven voor het geval je een bezoek aan deze outlet overweegt.

Shoppen In Mall Of The Netherlands

Je kunt eventueel ook overwegen om te gaan shoppen in de Westfield Mall of The Netherlands in Leidschendam, want dat vinden man en kinderen zeker ook leuk. je kunt meer informatie over The Mall of The Netherland vinden in een ander artikel op deze website.

Heidi Tijburg

Hallo, ik ben Heidi en ik ben geboren en getogen in Nederland.

We gaan vrijwel altijd op vakantie in Nederland en ik vind Nederland zo leuk dat ik besloten heb mijn passie te delen.