Voor Welke Leeftijd Kinderen Is Walibi Het Leukst?

Foto van auteur
Laatste update:

Toen ik de eerste keer met de kinderen naar Walibi wilde gaan, twijfelde ik of ze het wel leuk zouden vinden.

Walibi staat immers bekend om zijn spectaculaire achtbanen en dat zouden ze best eens te eng kunnen vinden.

Ik kan je helpen beslissen of Walibi geschikt is voor de leeftijd van je kinderen

Ik ben inmiddels al meerdere keren naar Walibi geweest en kan je helpen een weloverwogen beslissing te nemen of Walibi een geschikt pretpark voor je is om met je kinderen naar toe gaan.

Walibi is het leukste voor tieners en jongvolwassenen vanwege de spectaculaire attracties. Hoewel er in Walibi zeker attracties zijn voor jongere kinderen, zijn pretparken als de Efteling, Hellendoorn of Slagharen geschikter voor jongere kinderen.

Je moet bij Walibi wel op een paar dingen letten om teleurstellingen te voorkomen, waarover hieronder meer.

Wat voor Pretpark is Walibi?

Walibi is een pretpark dat vooral gekenmerkt wordt door de spectaculaire attracties zoals achtbanen. De slogan van Walibi is hard gaan en dat vind ik een heel goed passende slogan voor dit pretpark.

Onderstaande video over de achtbanen in Walibi is een paar jaar tijd al miljoenen keren bekeken op YouTube. Het is ook een ontzettend leuke video en geeft je een heel goed beeld hoe spectaculair deze achtbanen in Walibi wel niet zijn.

De hoogste en langste achtbaan van Nederland, de Goliath, is één van de topattracties in Walibi en is inderdaad waanzinnig spectaculair. De achtbanen Untamed en El Condor zijn echter ook ontzettend spectaculair.

Wat mij enorm opviel was dat niet alleen de achtbanen zo spectaculair zijn, maar zelfs attracties als een zweefmolen zijn in Walibi ook veel spectaculairder dan ik ooit gezien had. De zweefmolen in Walibi ging bijvoorbeeld veel hoger en schever dan ik verwacht had.

Natuurlijk zijn er ook wel rustige attracties en delen van het park voor kleinere kinderen maar die vallen wel een beetje weg tussen alle andere spectaculaire attracties.

Zelfs het reuzenrad is een stuk hoger dan ik ooit ergens anders had gezien.

Door al die spectaculaire attracties Walibi is zonder enige twijfel één van de 12 allerleukste pretparken in Nederland.

Tegelijkertijd is Walibi niet een pretpark dat voor alle leeftijden van de kinderen even geschikt is

Walibi kent minimumlengtes voor een aantal attracties

Walibi staat bekend als een pretpark voor tieners en er wordt daarom vaak gevraagd of Walibi een minimumleeftijd kent voor kinderen om Walibi binnen te mogen?

Walibi kent geen minimumleeftijd voor kinderen maar wel minimumlengtes voor veel attracties.

Dat is heel verstandig met het oog op de veiligheid want je moet natuurlijk geen enkel risico willen lopen dat je kind onder de beugels van een stoel in een attractie uitglipt omdat hij of zij te klein.

Deze minimumlengtes variëren van 90 cm tot 140 cm.

Nederlandse kinderen bereiken gemiddeld de 140 cm rond hun tiende levensjaar. Dat houdt dus concreet in dat kinderen vanaf 10 jaar in alle Walibi attracties mogen. 

Bekijk hier de vereiste minimumlengtes van alle Walibi attracties.

Om teleurstellingen te voorkomen zou ik de lengte van je kind even opmeten en controleren in welke attracties hij of zij niet in mag.

In mijn ervaring letten de medewerkers van Walibi erg goed op die lengte en zijn ze onverbiddelijk als het kind te klein is. Ik vind dat erg verstandig!

Walibi kent geen minimumleeftijd voor kinderen maar wel minimumlengtes voor veel attracties

is Walibi een deel van het jaar gesloten?

In tegenstelling tot de Efteling is Walibi een deel van het jaar gesloten en in sommige maanden van het jaar is Walibi alleen in de weekenden geopend.

Het is daarom ook verstandig om de openingstijden van Walibi even op hun website te controleren om niet helemaal naar Biddinghuizen te rijden en voor een gesloten park te staan.

In tegenstelling tot de Efteling is Walibi een deel van het jaar gesloten

Wat zijn Alternatieven voor Walibi?

Ik vind Walibi een ontzettend leuk pretpark maar het is ook pretpark dat vooral gericht is op tieners en jongvolwassenen die echt voor de kick gaan.

Er wordt mij daarom vaak gevraagd wat goede alternatieven voor Walibi zijn.

Je moet je wel realiseren dat de Efteling en Walibi een behoorlijk eindje bij elkaar vandaan liggen

Efteling of Walibi?

De keuze tussen Efteling en Walibi is geen gemakkelijke keuze.

De Efteling is een leuker pretpark dan Walibi voor kinderen onder de 12 jaar. Walibi is echter leuker voor tieners, zeker als ze van sensatie houden. De Efteling heeft tieners echter ook meer dan genoeg te bieden

Je moet je wel realiseren dat de Efteling en Walibi een behoorlijk eindje bij elkaar vandaan liggen. Mocht je in het noorden of oosten van Nederland wonen, is Walibi een veel logischere keuze.

Realiseer je ook dat de Efteling door het jaar heen veel meer open is dan Walibi dat in sommige maanden gesloten is en in sommige maanden alleen in de weekenden open is.

Het is daarom wel verstandig vooraf even de openingstijden van Walibi en de openingstijden van de Efteling te controleren, zodat je niet onverwacht voor een gesloten park staat.

De Efteling is het hele jaar geopend maar Walibi is een gedeelte van het jaar gesloten

Hellendoorn of Walibi?

Avonturenpark Hellendoorn ligt in Hellendoorn, een dorp aan de noordkant van de Sallandse Heuvelrug. Dit pretpark ligt op nog geen 50 km afstand van Walibi.

Ik vind de Sallandse Heuvelrug één van de mooiste gebieden in Nederland. Hellendoorn ligt ook niet zo ver van de Veluwe, ook zo’n mooi gebied in Nederland met veel mogelijkheden voor gezinsvakanties.

Hellendoorn is meer geschikt voor jongere kinderen van 2 tot 12 jaar dan Walibi. Ik betwijfel echter zeer of je tieners tevreden zult houden met de attracties in Hellendoorn, hoewel ze verschillende achtbanen hebben.

Net als sommige andere pretparken heeft ook Avonturenpark Hellendoorn een zwembad, maar dit is niet een overdekt zwembad.

Er ligt wel een vakantiepark met een overdekt zwembad, Vakantiepark Hellendoorn, dicht bij Avonturenpark Hellendoorn.

Omdat de Sallandse Heuvelrug echt een waanzinnig mooi stukje Nederland is, is dat vakantiepark wel een leuke optie voor een gezinsvakantie waarbij je dan ook het pretpark één of meerdere keren bezoekt.

Er ligt wel een vakantiepark met een overdekt zwembad, Vakantiepark Hellendoorn, dicht bij Avonturenpark Hellendoorn

Slagharen of Walibi?

Slagharen is een pret- en vakantiepark in de Country & Western stijl in Hardenberg, niet zo heel ver van de grens met Duitsland.

Slagharen heeft een subtropisch zwemparadijs, Aqua Mexicana, waarvoor je extra moet betalen, maar de combinatie van een zwemparadijs en een pretpark is echt een groot pluspunt voor kinderen omdat ze die combinatie vaak heel leuk vinden.

Ik vind het pretpark in Slagharen veel geschikter dan Walibi voor kinderen tot ongeveer 12 jaar. Vanaf 12 jaar kun je echter beter naar Walibi gaan.

Het park heeft ongeveer 30 attracties, waaronder twee achtbanen, maar deze lijken niet de sensatiefactor voor tieners te hebben die hen een dag lang bezig zal houden.

Als je een huisje boekt in het vakantiepark van Slagharen, heb je gratis toegang tot zowel het pretpark als het zwemparadijs.

Ik vind ook de mogelijkheid leuk om te overnachten in het vakantiepark omdat die combinatie meestal heel goed werkt om een familievakantie tot een succes te maken.

Je kunt meer informatie vinden op de website van Slagharen.

Het sterke punt van Slagharen is de combinatie van een pretpark en een zwemparadijs omdat dat een ideale combinatie is voor kinderen.

Julianatoren of Walibi?

De keuze tussen Julianatoren in Apeldoorn en Walibi is een heel gemakkelijke keuze. Julianatoren ligt op ongeveer 40 km afstand van Walibi wat het een serieus alternatief maakt.

Juliantoren is een veel geschikter pretpark dan Walibi voor de allerkleinsten, zo ongeveer 6-8 jaar. Ik zou met kinderen tot deze leeftijd beslist niet naar Walibi gaan.

Met kinderen ouder dan 8 jaar zou ik echter beslist niet meer Julianatoren gaan.

Julianatoren is een charmant pretpark voor de allerkleinsten en we hebben daar een aantal heerlijke middagen met de kinderen doorgebracht.

Je kunt meer informatie vinden op de website van Julianatoren.

Veelgestelde Vragen

Is Overnachten In Walibi Village Leuk?

Walibi is een groot pretpark waar je gemakkelijk meerdere dagen kunt verblijven. Zeker tieners kunnen zich helemaal verliezen in alle spectaculaire attracties en zijn er dan al snel een weekend zoet in Walibi.

Walibi Village is een vakantiepark dat direct naast Walibi ligt en natuurlijk erg gericht is op het pretpark.

Het leukste aan Walibi Village is daarnaast dat Walibi Village een vakantiepark met een overdekt zwembad is.

Walibi Village is een leuk vakantiepark met een overdekt zwembad
Er zijn in Nederland eigenlijk maar een paar pretparken waar je kunt zwemmen, dus deze mogelijkheid geeft Walibi en Walibi Village wel wat extra’s.

De combinatie van een pretpark met zwemmen vinden veel kinderen namelijk hartstikke leuk.

Je kunt meer informatie vinden op Walibi Village

Heidi Tijburg

Hallo, ik ben Heidi en ik ben geboren en getogen in Nederland.

We gaan vrijwel altijd op vakantie in Nederland en ik vind Nederland zo leuk dat ik besloten heb mijn passie te delen.