Waarom Is Het Hof Van Saksen Zwembad Zo Leuk?

Foto van auteur
Laatste update:

Wij zijn frequente bezoekers van Hof van Saksen en zijn er sinds de opening in 2007 ruim 25 keer te gast geweest.

Een belangrijke reden om steeds naar Hof van Saksen te gaan waren de geweldige faciliteiten van het park met het Hof van Saksen zwembad als absolute hoogtepunt.

Ontdek waarom het Hof van Saksen zwembad zo leuk is voor jong en oud

Het Hof van Saksen zwembad is zo leuk omdat het een overdekt zwemparadijs is met waterpret variërend van spectaculaire glijbanen tot rustige peuterbadjes. Je bent ook bij slecht weer verzekerd van vermaak voor jong en oud.

Je kunt zelfs tieners met dit zwembad en deze glijbanen tevreden houden en dat wil toch wel veel zeggen.

Hof van Saksen heeft naast dit prachtige zwembad nog veel andere leuke faciliteiten en activiteiten die ik in een review over Hof van Saksen besproken heb.

Hof Van Saksen Zwembad Review

Op Hof van Saksen bevindt zich een prachtig zwemparadijs met een wildwaterbaan en vier spectaculaire glijbanen.

Het 25-meter bad in het zwembad van Hof van Saksen
Het 25-meter bad in het zwembad van Hof van Saksen

Wanneer Toegang Tot Hof van Saksen Zwembad?

Het Hof van Saksen zwembad is in de eerste plaats bedoeld voor de gasten van Hof van Saksen. Je hebt als gast toegang tot het zwembad met het pasje waarmee je ook je deuren van je boerderij opent.

Op de dag van inchecken bij Hof van Saksen heb je vanaf 12:00 uur toegang tot de faciliteiten en daarom kun je voor het inchecken in je boerderij al lekker naar het zwembad (de boerderijen zijn vanaf 16:00 uur beschikbaar).

Op de dag van vertrek kun je na het uitchecken bij Hof van Saksen ook nog lekker gaan zwemmen bij Hof van Saksen om je vakantie af te sluiten.

Op de dag van vertrek kun je na het uitchecken uit je boerderij ook nog naar het zwembad

Hof Van Saksen Dagje Zwemmen

Een veel gestelde vraag is of je ook en dagje kunt zwemmen in het Hof van Saksen zwembad, als je niet als gast op Hof van Saksen verblijft?

Je kunt ook als niet-gast een dagje komen zwemmen in het Hof van Saksen Hof van Saksen zwembad en dan gebruik maken van de faciliteiten.

Wel is het zo dat in weekenden en schoolvakanties in Nederland, Duitsland of Belgie het zwembad gereserveerd is voor de gasten van het resort. Het hangt ook af van de bezettingsgraad van het park.

In schoolvakanties is het Hof van Saksen zwembad gereserveerd voor gasten

Ik zou dus vooraf even bellen met de receptie van Hof van Saksen (0592 – 24 59 50) om te informeren of je Hof van Saksen op een bepaalde dag kunt bezoeken voor één dag. Daar zijn wel kosten aan verbonden.

Deze optie om Hof van Saksen voor één dag te bezoeken om de faciliteiten te zien en te benutten is natuurlijk wel een ideale optie om te kijken of Hof van Saksen een vakantiepark is waar je langer met je gezin zou willen verblijven. Als je daaraan nog twijfelt, zou ik zeker zo’n dagpas overwegen.

Openingstijden Zwembad Hof van Saksen

De openingstijden van het zwembad van Hof van Saksen variëren door het jaar heen en kun je het beste controleren in de app van Hoff van Saksen. Ik zou deze gratis Hof van Saksen app daarom downloaden op je telefoon om zeker te zijn van de openingstijden van het zwembad.

De openingstijden van het zwembad van Hof van Saksen zijn van 09:00 – 21:00 uur.

Je moet er wel rekening mee houden dat als het zwembad om 09:00 uur gaat, dat niet betekent dat de glijbanen of de wildwaterbaan dan ook meteen open gaan.

De glijbanen en wildwaterbanen gaan later open en gaan ook eerder dicht dan de sluitingstijd van het zwembad om ook ruimte te bieden aan de gasten die bv. alleen rustig baantjes willen zwemmen.

Glijbanen In Hof Van Saksen Zwembad

In 2017 zijn er vier ontzettend spectaculaire glijbanen in het zwembad van Hof van Saksen bijgekomen en onze kinderen vinden het nog steeds geweldig om een middag in het Hof van Saksen zwembad te verblijven vanwege deze vier glijbanen.

Hierboven heb ik 2 foto’s van de Hof van Saksen glijbanen geplaatst.

 • SALTATO
  • langste trechterglijbaan ter wereld (195 meter)
 • BOMBO
  • 115 meter lang en de grootste indoor bandenglijbaan ter wereld
  • Je bereikt snelheden tot 60 km/uur
 • INTENSO
  • hoogste bandenglijbaan van de Benelux van 188 meter lang
  • Je bereikt snelheden tot 30 km/uur
 • PRESTO
  • steilste speedslide van Nederland waarop je snelheden tot 60 km/uur bereikt.

In 2017 zijn er vier ontzettend spectaculaire glijbanen in het zwembad van Hof van Saksen bijgekomen

Omdat video’s meer zeggen dan foto’s, heb ik hieronder ook links naar 2 YouTube video’s geplakt die je een goed beeld van het zwembad en de glijbanen van Hof van Saksen geven.

Naast de sensationele glijbanen en de uitnodigende wildwaterbaan, zet het Hof van Saksen hoog in op veiligheid en toegankelijkheid voor al haar gasten. Het zwembad is uitgerust met professionele lifeguards die voortdurend toezicht houden om een veilige zwemervaring voor iedereen te garanderen.

Minimum Lengte Kinderen Voor Glijbanen Hof Van Saksen

Het is wel belangrijk om te weten dat er met het oog op de veiligheid een minimumlengte geldt van 120 cm voor kinderen om gebruik te mogen maken van de Hof van Saksen glijbanen.

Natuurlijk moet de kinderen ook minimaal zwemdiploma A hebben.

Kinderen moeten minimaal 1,20 meter lang zijn, om gebruik te mogen maken van de glijbanen

Hof Van Saksen Wildwaterbaan

Er is ook een wildwaterbaan in het zwembad van Hof van Saksen. De Hof van Saksen wildwaterbaan is meer dan 100 meter lang en ligt grotendeels buiten.

Eerlijk gezegd is de Hof van Saksen wildwaterbaan niet echt wild, maar wel echt heel leuk. Onze kinderen konden zich er de hele dag mee vermaken.

Er geldt geen minimum lengte om gebruik te mogen maken van de wildwaterbaan.

Het recreatiestrandje op Hof van Saksen is bij mooi weer een prima alternatief voor het zwembad van Hof van Saksen
Het strandje van Hof van Saksen aan het recreatiemeer

Alternatief Voor Hof Van Saksen Zwembad

Bij mooi weer is het natuurlijk minder aantrekkelijk om in een verwarmd zwembad te gaan zitten maar dan heeft Hof van Saksen met het strandje aan het recreatiemeertje een geweldig alternatief. Het meertje loopt daar heel geleidelijk af en is daardoor ideaal voor kleine kinderen.

Het strandje heeft volop speelmogelijkheden voor de kinderen van een springkussen tot allerlei klautermogelijkheden voor allerlei leeftijden. De kinderen zullen zich er uitstekend vermaken.

Dit strandje is echt een ideale uitwijkmogelijkheid bij mooi weer omdat er volop ruimte is en je ook nog eens lekker in het zonnetje kunt zitten.

HOF VAN SAKSEN REVIEW

Wat Te Doen In Omgeving Van Hof Van Saksen?

Stel dat je dit geweldige zwembad en en alle andere leuke faciliteiten en activiteiten van Hof van Saksen op een gegeven moment toch wel gezien hebt en wat anders wil doen.

Dan kun je in een ander artikel op deze website lezen wat er allemaal te doen is in de buurt van Hof van Saksen.

Heidi Tijburg

Hallo, ik ben Heidi en ik ben geboren en getogen in Nederland.

We gaan vrijwel altijd op vakantie in Nederland en ik vind Nederland zo leuk dat ik besloten heb mijn passie te delen.