Hof Van Saksen Review 2024 Door Frequente Bezoekers

Foto van auteur
Laatste update:

Ben je op zoek naar Hof van Saksen reviews om te beslissen of je een reservering voor Hof van Saksen wilt maken?

De meningen van eerdere bezoekers kunnen je altijd helpen vooraf al een goed beeld van een vakantiepark te krijgen.

De ultieme Hof van Saksen review om te beslissen of je een reservering wilt maken

Wij zijn sinds de opening in 2007 ruim vijfentwintig keer op Hof van Saksen geweest, vaak meerdere keren per jaar, en hebben in deze Hof van Saksen review onze ervaring gedeeld.

Wat bracht ons ertoe zo vaak naar Hof van Saksen te gaan?

Hof van Saksen is een heel leuk vakantiepark, zeker voor gezinnen met kinderen. Hof van Saksen biedt enorm veel faciliteiten en activiteiten voor kinderen, van kleintjes tot tieners. Hof van Saksen heeft een luxe uitstraling wat het vakantiegevoel vergroot.

In deze Hof van Saksen review beschrijf ik onze ervaringen met Hof van Saksen en waarom we sinds 2007 daar ruim 25 keer zijn geweest.

Na ruim 25 keer op Hof van Saksen te zijn geweest, ken ik dit vakantiepark en de omgeving heel goed en kan ik je helpen een nog leukere vakantie op Hof van Saksen te hebben.


Pluspunten / Minpunten van Hof van Saksen

Pluspunten Hof van Saksen

 • Mooie comfortabele vakantiewoningen met luxe uitstraling
 • Fantastisch subtropisch zwemparadijs met spectaculaire glijbanen en wildwaterbaan
 • Geweldige faciliteiten voor kinderen, zoals speelparadijs, trampolinepark en knutselacademies
 • Volop activiteiten op en in de buurt van Hof van Saksen

Minpunten Hof van saksen

 • Beslist niet goedkoop, alhoewel regelmatig aanbiedingen beschikbaar
 • Soms te druk waardoor voorzieningen zoals zwembad te vol zijn
 • Groot vakantiepark waar je moet voorkomen ver weg van alle voorzieningen te belanden
 • Lang niet alle vakantiewoningen hebben een terras op het westen

Het Hoofdgebouw van Hof van Saksen; de Havezete
Het Hoofdgebouw van Hof van Saksen; de Havezate

Waar Ligt Hof Van Saksen?

Het vakantiepark Hof van Saksen ligt in de provincie Drenthe in Nooitgedacht, ongeveer 10 km ten oosten van Assen. Nooitgedacht is een gehucht dat deel uitmaakt van de gemeente Aa en Hunze.

Wij hebben ons altijd verbaasd dat het gehucht Nooitgedacht nog steeds bestaat, want het is echt niet veel meer dan een paar verdwaalde boerderijen. Er is recent wel een nieuwe woonwijk in Nooitgedacht gebouwd, maar daar heb je helemaal geen last van.

 • Het adres van Hof van Saksen is:
  • Hof van Saksen
  • Borgerderstraat 12
  • 9449 PA Nooitgedacht

Het dichtstbijzijnde dorp met voorzieningen is Rolde, dat net boven de provinciaalse weg tussen Assen en Gieten ligt. Je bent met de auto vanuit Hof van Saksen in ± 10 minuten in het centrum van Rolde.

Hof van Saksen is vanuit het westen en zuiden van Nederland het beste te bereiken met de auto. Het gemakkelijkste is om naar Assen te rijden via de A28 en vlak voor Assen af te buigen naar Gieten via de N33.

Hof van Saksen is het beste te bereiken met de auto

Halverwege de N33 neem je dan de afslag Rolde en arriveer je binnen 5 minuten op het park. Hof van Saksen heeft momenteel ± 25 oplaadpunten beschikbaar voor elektrische auto’s.

Hof van Saksen is niet gemakkelijk bereikbaar met openbaar vervoer. Dat is best een gedoe. Wij haalden zelf altijd de kinderen op bij het NS-station van Assen toen ze wat groter waren en soms een paar dagen later kwamen. Het NS-station in Assen is vanaf Hof van Saksen met de auto in 20-25 minuten bereikbaar.

Je zult vanuit Hof van Saksen naar Assen of Emmen moeten rijden als je wilt winkelen of naar een bioscoop wilt gaan. Assen en Emmen zijn grotere steden met redelijk veel mogelijkheden om te winkelen.

Zowel Assen als Emmen hebben een grote bioscoop. De dichtstbijzijnde NS-treinstations zijn ook in Assen en Emmen.


Hoe Groot Is Hof Van Saksen?

Hof van Saksen is een groot vakantiepark met iets meer dan 600 vakantiewoningen. Het merendeel van deze vakantiewoningen is gebouwd in de stijl van de Saksische boerderijen met rieten daken die in het verleden in de omgeving stonden.

Dat is een ietwat geromantiseerd beeld want er waren niet heel veel van dit soort mooie boerderijen in de omgeving. Ik ben namelijk geboren en getogen in deze streek en kan me niet veel van dergelijke mooie boerderijen herinneren.

Het merendeel van de vakantiewoningen en faciliteiten is gebouwd tussen 2004-2007 en Hof van Saksen werd officieel geopend in juni 2007.

De niet-rietgedekte vakantiewoningen naast het meertje zijn ouder en behoorden oorspronkelijk tot het voormalige vakantiepark Nooitgedacht.


Hof Van Saksen Plattegrond

Het beste advies dat ik je kan geven als je naar Hof van Saksen wil gaan is om de Hof van Saksen plattegrond goed te bestuderen voordat je reserveert.

Het maakt namelijk nogal wat uit voor je vakantieplezier waar je huisje op Hof van Saksen ligt en in welke type huisje je verblijft. Hof van Saksen is namelijk echt heel groot.

Wanneer je nog kleine kinderen hebt, is mijn advies om een huisje te reserveren in de buurt van het indoor-speelparadijs in de Brink en het zwembad in de Havezate.

Je wilt voorkomen dat je met kleintjes een huisje achter de recreatieplas reserveert. Vandaar uit is het namelijk echt een eind lopen naar de speelfaciliteiten in de Brink, zeker met kleine kinderen.

Het beste advies dat ik je kan geven is om de plattegrond van Hof van Saksen goed te bestuderen voordat je reserveert om te voorkomen dat je achter op het park belandt

Je kunt een hele duidelijke Hof van Saksen Plattegrond met huisnummers op hun website vinden.

Wij reserveerden zelf altijd een huisje tussen de Brink en de Havezate, en naast een speelgelegenheid in de buitenlucht toen de kinderen nog klein waren.

Dan rennen de kinderen bij mooi weer naar buiten om buiten te spelen en kunnen wat oudere kinderen eventueel al zelf naar de Brink of naar het zwembad in de Havezate lopen.

Je moet je bij het reserveren er ook van bewust zijn dat de tussenwoningen donkerder zijn dan de woningen aan de zijkant van een rijtje vakantiewoningen. De hoekwoningen hebben namelijk ramen aan de zijkant en zijn daarom een stuk lichter.

Realiseer je verder ook dat de terrasjes bij de vakantiehuizen op Hof van Saksen niet bijzonder groot zijn. Dat zorgt ervoor dat je je opgesloten kan voelen wanneer je midden in een rijtje zit.

Het terrasje moet op het zuiden of westen gericht zijn om nog van de avondzon te kunnen genieten. Lang niet alle huisjes op Hof van Saksen hebben echter een terrasje op het zuidwesten.


Voorkom Dat Je Achter Op Het Park Belandt

Er zijn 26 verschillende type vakantiewoningen op Hof van Saksen, dus je moet jezelf de tijd gunnen om te kijken welk type vakantiewoning je voorkeur heeft? Je kunt hier een overzicht vinden van de 30 verschillende typen vakantiewoningen op Hof van Saksen.

Als je eenmaal besloten hebt welk type vakantiewoning op Hof van Saksen je voorkeur heeft, kun je op de plattegrond van Hof van Saksen met huisnummers uitzoeken waar de huisjes van dit type op het park liggen.

Je wilt voorkomen dat je achter op het park belandt!

Voordelen van reserveren op huisnummer op Hof van Saksen:

 • Verblijf dicht bij faciliteiten die belangrijk zijn voor je gezin
  • speelgelegenheid buiten, Harrewar, zwembad in Havezate
 • Kan vakantiewoning op hoek reserveren met meer ramen en daardoor lichter
 • Kan vakantiewoning met terras op westen reserveren
  • Kans op avondzon

Je betaalt tegenwoordig € 50 extra voor reserveren op huisnummer, maar wij vinden die extra kosten het altijd dubbel en dwars waard.


Heeft Hof Van Saksen Ook Aanbiedingen?

Als je overweegt om te boeken op Hof van Saksen, zou ik zeker eerst even de aanbiedingen van Hof van Saksen bekijken.

Hof van Saksen heeft door het jaar heen veel aanbiedingen met interessante kortingen, soms tot wel 30 procent.

Wij controleren zelf ook altijd even of Hof van Saksen op het moment een aanbieding heeft en dat heeft ons door de jaren heen flink wat bespaard.

Je kunt ook behoorlijk wat besparen als je buiten de schoolvakanties kunt boeken. Dat doen wij tegenwoordig altijd nu de kinderen niet meer mee gaan want de prijzen buiten de schoolvakanties zijn 50-70% lager dan tijdens de schoolvakanties.

Ik heb hieronder een tabel gemaakt van de schoolvakanties in Nederland in 2022 en 2023 en adviseer je om de prijzen tijdens en buiten de schoolvakanties eens met elkaar te vergelijken op de website van Hof van Saksen.

Je zult zien dat je gemakkelijk 50-70% kunt besparen als je buiten de schoolvakanties kunt boeken.

Schoolvakanties in Nederland

VakantieRegio NoordRegio MiddenRegio Zuid
Krokus17 – 25 februari 202417 – 25 februari 202410 – 18 februari 2024
Mei27 april – 5 mei 202427 april – 5 mei 202427 april – 5 mei 2024
Zomer20 juli – 1 sept. 202413 juli – 25 aug. 20246 juli – 18 aug. 2024
Herfst26 oktober – 3 november 202426 oktober – 3 november 202419 – 27 oktober 2024
Kerst21 december – 5 januari 202521 december – 5 januari 202521 december – 5 januari 2025
Rijksoverheid Schoolvakanties

Hof van Saksen is ook altijd aanzienlijk rustiger buiten de schoolvakanties waardoor er veel meer ruimte is in de restaurants en andere voorzieningen.

Wij vinden juni en september altijd heerlijke maanden om op vakantie te gaan want het is dan redelijk mooi weer en heerlijk rustig op Hof van Saksen.


Faciliteiten Op Hof Van Saksen

Een veel gestelde en heel begrijpelijke vraag is of Hof van Saksen ook een supermarkt heeft en waar andere supermarkten in de buurt van Hof van Saksen liggen.

Supermarkt Hof van Saksen

Er is een supermarkt op het terrein van Hof van Saksen. De Hof van Saksen Supermarkt is aanzienlijk groter is dan je normaliter op een vakantiepark ziet.

Je kunt bij de supermarkt van Hof van Saksen nog vanuit huis online boodschappen bestellen en dan staan deze boodschappen klaar en gekoeld in je bungalow wanneer je aankomt, superhandig.

Supermarkten in de buurt van Hof van Saksen

Er zijn twee supermarkten in de buurt van Hof van Saksen, beide in Rolde en op ± 10 minuten rijden van Hof van Saksen. Er is tegenwoordig een AH supermarkt aan de Grolloërstraat in Rolde en een PLUS supermarkt aan de Hoofdstraat in Rolde.

Deze twee supermarkten liggen op nog geen 150 meter van elkaar.

De faciliteiten voor kinderen op Hof van Saksen zijn echt geweldig

Faciliteiten Voor Kinderen

De faciliteiten voor kinderen op Hof van Saksen zijn echt geweldig en Hof van Saksen biedt voor elke kinderleeftijd echt hele leuke opties. Alle faciliteiten op Hof van Saksen zijn heel fraai en alle gebouwen en vakantiewoningen zijn ontworpen en ingericht door bekende architecten en ontwerpers.

Wij vinden vooral het centrale hoofdgebouw, De Havezate, een mooie inrichting en uitstraling hebben maar ook de Brink, met faciliteiten voor kinderen, is de laatste jaren erg opgeknapt.

De Brink (faciliteiten voor kinderen)

 • Harrewar is het indoor speelparadijs voor kleine kinderen. Onze kinderen (en wij) vonden dit indoor speelparadijs echt geweldig toen ze nog klein waren. De kinderen kunnen op een veilige manier klimmen en klauteren terwijl de ouders aan de rand rustig aan de koffie of aan de witte wijn kunnen. Je hoeft je kinderen daar echt niet te vermaken want dat doen ze zelf wel.
 • Bounz is het trampoline park voor de wat oudere kinderen wat onze kinderen ook geweldig vonden. Ze komen gegarandeerd moe maar voldaan terug en zijn de rest van de dag dan een stuk rustiger.
 • Er zijn allerlei Academies voor oudere kinderen waar ze zich bezig kunnen houden met knutselen, mode, bouwen, archeologie, techniek en dergelijke. Veel Academies zijn binnen waardoor de kinderen ook met slechter weer heel leuk bezig kunnen zijn.
 • Er is ook een game hall en een kleine bowlingbaan

De Havezate (Hoofdgebouw met zwembad en restaurants)

 • Er zijn meerdere restaurants in de Havezate. Ons favoriete restaurant is het Grand Café waar de tafeltjes aan het raam een prachtig uitzicht over het meertje bieden. Er is ook een buffet restaurant wat heel handig kan zijn met jonge kinderen die niet het geduld kunnen opbrengen om langdurig aan tafel te zitten. Er is daar ook een aansluitende speelruimte waar ze zich nog even kunnen vermaken, heel handig.
 • Er is een kleine Spa & Wellness ruimte met diverse sauna’s en de mogelijkheid om gezichtsbehandelingen e.d. te boeken.
 • Er is ook een kleine maar goed geoutilleerde fitness ruimte in het Hoofdgebouw aanwezig. Het is echt niets bijzonders maar ik vind het goed genoeg.
 • Het zwembad met zijn spectaculaire glijbanen bevindt zich ook in de Havezate. Ik heb hieronder nog een spectaculaire video over deze glijbanen toegevoegd omdat je met deze attractie zelfs tieners tevreden kunt houden en dat is natuurlijk ook wel belangrijk.

De laatste jaren is het aanzienlijk drukker op Hof van Saksen geworden. Reserveer daarom zo snel mogelijk bij de restaurants om teleurstellingen te voorkomen

Ook in het zwembad kan behoorlijk druk worden. Gelukkig heb je bij mooi weer een uitwijkmogelijkheid bij het strandje van het recreatiemeertje waar de kleintjes veilig kunnen spelen.

De glijbanen in Hof van Saksen
Glijbanen van het zwembad van Hof van Saksen

Waarom Is Het Zwembad Van Hof Van Saksen Zo Leuk?

Op Hof van Saksen bevindt zich een prachtig zwemparadijs met een wildwaterbaan en vier spectaculaire glijbanen.

Ik heb in een ander artikel op deze website beschreven waarom het zwembad van Hof van Saksen zo ontzettend leuk is.

Activiteiten Voor Kinderen Op Hof Van Saksen

 • Footgolf
  • is al jarenlang een favoriete activiteit op Hof van Saksen waar de kinderen (en vaders) erg in kunnen opgaan
 • Midgetgolf
  • Er is recent een mooie midgetgolfbaan aangelegd, erg leuk voor de kinderen
 • Boogschietbaan
 • Fietsverhuur met prachtige fietsroutes
  • Wij namen altijd onze eigen fietsen mee want fietsen in de omgeving van Hof van Saksen is echt een aanrader. Er zijn een aantal hele mooie boswachterijen en heidevelden in de omgeving.
 • Sportvelden om te voetballen, basketballen of volleyballen
  • Je kunt ook heel goed oefenen met golf op een goed gemaaid voetbalveldje net buiten het park. Er wordt vrijwel nooit gevoetbald op dat veldje en je kunt er zonder problemen een golfbal tot ongeveer 150 meter ver slaan.
 • Klimtoren
  • Met uitzicht over Hof van Saksen. Deze klimtoren staat op het strandje bij het meertje.


Alternatieven Voor Hof Van Saksen

Er wordt mij vaak gevraagd welke vakantieparken in Nederland vergelijkbaar zijn met Hof van Saksen en daardoor een mogelijk Hof van Saksen alternatief zijn?

Puur Exloo en Land van Bartje zijn twee vakantieparken die vergelijkbaar zijn met Hof van Saksen en een mogelijk Hof van Saksen alternatief zijn.

Het unieke aan Hof van Saksen zijn echter de enorm uitgebreide faciliteiten voor kinderen, wat je in die mate op geen enkel ander vakantiepark in Nederland vindt.

Het overgrote merendeel van de faciliteiten voor kinderen op Hof van Saksen is ook nog eens overdekt en daardoor ook geschikt voor regenachtige dagen.

Ik heb in een ander artikel Hof van Saksen vergeleken met Land van Bartje en PUUR Exloo zodat je een goede keuze voor je gezinsvakantie kunt maken.

Puur Exloo en Land van Bartje zijn een mogelijk alternatief voor Hof van Saksen

Heidi Tijburg

Hallo, ik ben Heidi en ik ben geboren en getogen in Nederland.

We gaan vrijwel altijd op vakantie in Nederland en ik vind Nederland zo leuk dat ik besloten heb mijn passie te delen.