Wat Is Een Alternatief Voor Hof Van Saksen?

Foto van auteur
Laatste update:

De afgelopen jaren zijn wij heel vaak te gast geweest op Hof van Saksen, geregeld zelfs meerdere keren per jaar.

Ik kreeg vaak de vraag of in de buurt geen andere vakantieparken waren als alternatief voor Hof van Saksen

Ik kreeg echter vaak de vraag of er daar in de buurt geen andere vakantieparken waren, die vergelijkbaar waren met Hof van Saksen en een alternatief voor Hof van Saksen konden zijn.

Inmiddels zijn wij ook te gast geweest in andere vakantieparken in dit deel van Drenthe, zoals Land van Bartje in Ees en PUUR Exloo in Exloo en kan ik deze vakantieparken met elkaar vergelijken.

Land van Bartje en PUUR Exloo zijn twee vakantieparken in Drenthe die vergelijkbaar zijn met Hof van Saksen en een mogelijk alternatief voor Hof van Saksen zijn.

Korte Beschrijving Van De 3 Vakantieparken

Hieronder geef ik eerst een korte beschrijving van de drie verschillende vakantieparken, waarna ik ze verder met elkaar zal vergelijken.

Hof van Saksen

Hof van Saksen is een fraai vakantiepark in Drenthe dat vooral bekend staat om zijn luxe uitstraling en enorm pakket aan faciliteiten. De luxe vakantiewoningen zijn vrijwel allemaal rietgedekte comfortabele stijlvolle boerderij-achtige woningen; ideaal voor gezinnen.

Hof van Saksen biedt een breed pakket aan faciliteiten met het zwembad met de spectaculaire glijbanen en wildwaterbaan als absoluut hoogtepunt.

Het unieke aan Hof van Saksen zijn de enorm uitgebreide faciliteiten voor kinderen

Het unieke aan Hof van Saksen zijn de enorm uitgebreide faciliteiten voor kinderen, wat je in die mate op geen enkel ander vakantiepark in Nederland vindt. Zelfs tieners zullen zich op Hof van Saksen geen moment vervelen.

Het overgrote merendeel van de faciliteiten voor kinderen op Hof van Saksen is ook nog eens overdekt en daardoor ook geschikt voor regenachtige dagen.

Je kunt hieronder verder lezen maar ik heb eerder een uitgebreide review over Hof van Saksen geschreven. Je kunt natuurlijk ook op de website van Hof van Saksen verder kijken.

Hof van Saksen website

Land van Bartje

Land van Bartje is een vakantiepark dat ook gelegen is in Drenthe en vooral de locatie van Land van Bartje is prachtig. Land van Bartje ligt namelijk in de bossen, een mooiere locatie dan Hof van Saksen.

Je hebt ook veel meer ruimte om je huisje heen dan in Hof van Saksen, waardoor je meer privacy hebt. De huisjes in Land van Bartje zijn echter ouder dan de huisjes op Hof van Saksen en bieden minder luxe.

Het Land van Bartje heeft ook veel voorzieningen en faciliteiten, al komen die qua kwaliteit niet in de buurt bij die van Hof van Saksen. Het land van Bartje zwembad is bijvoorbeeld veel minder mooi dan het Hof van Saksen zwembad.

Als je voor de prachtige locatie en de fraaie bossen gaat, zit je in het Land van Bartje helemaal goed

De ponyranch op Land van Bartje is echter wel een unieke voorziening waar veel kinderen enorm van genieten.

Als je voor de prachtige locatie en de fraaie bossen gaat, zit je op het Land van Bartje helemaal goed en dan is Land van Bartje een uitstekend alternatief voor Hof van Saksen.

Je kunt hieronder doorlezen maar natuurlijk ook op de website van Land van Bartje verder kijken.

Land van Bartje website

PUUR Exloo

PUUR Exloo ligt ook in Drenthe en is een nieuw vakantiepark met ongeveer 100 bijzonder mooie vakantiebungalows. De vakantiehuizen kunnen zeker wedijveren met de luxe huisjes op Hof van Saksen en bieden aanzienlijk meer ruimte en privacy.

Je kunt gebruik maken van voorzieningen van het Fletcher hotel dat ernaast ligt en golfpark Exloo ligt op een steenworp afstand.

Als je echter voor de rust, ruimte en luxe gaat, kun je het beste voor Puur Exloo kiezen

PUUR Exloo is een charmant en rustig vakantiepark maar komt qua voorzieningen en faciliteiten niet in de buurt bij Hof van Saksen.

Als je echter voor de rust, ruimte en luxe gaat, zit je in Puur Exloo helemaal goed, want het is echt een prachtig vakantiepark en daardoor een heel goed alternatief voor Hof van Saksen.

Ik heb een uitgebreide review over PUUR Exloo geschreven voor het geval je meer informatie over PUUR Exloo zoekt maar je kunt natuurlijk ook op de website van PUUR Exloo verder kijken.

PUUR Exloo website

Een Vergelijking Van De Drie Vakantieparken

Ik heb Hof van Saksen, Land van Bartje en PUUR Exloo met elkaar vergeleken op de volgende aspecten:

Ik heb de verschillen tussen de drie vakantieparken voor wat betreft deze vijf aspecten overzichtelijk voor je gemaakt in tabellen en daarna verder kort beschreven.

1. Locatie En Omgeving

Hof van Saksen, Land van Bartje en PUUR Exloo liggen alle drie in Drenthe tussen Assen en Emmen. Dit gedeelte van Drenthe kent een afwisseling van bossen, heidevelden en akkergebieden, waardoor de locaties van deze drie vakantieparken toch behoorlijk van elkaar verschillen.

VakantieparkLocatie en omgeving
Hof van SaksenRolde, gelegen tussen akkerland, bossen zijn eindje weg
Land van BartjeEes, gelegen in de bossen, prachtige locatie
PUUR ExlooExloo, gelegen tegen de bossen en op loopafstand van een golfbaan

Land van Bartje heeft de mooiste locatie omdat Land van Bartje in het bos ligt. Je zit eigenlijk op het park zelf al in één van de mooiste bossen in Drenthe en loopt zo verder de bossen in vanuit de achteruitgang.

Hof van Saksen ligt tussen akkerlanden in wat het park een heel ruim gevoel geeft. Het mooiste van deze regio zijn de eindeloze vergezichten want ruimte is hier in Drenthe nog volop te vinden. Wat ook mooi is aan Hof van Saksen is dat het gebouwd is rondom een recreatiemeertje met prachtige zonsondergangen.

Land van Bartje heeft de mooiste locatie omdat het in het bos ligt

De locatie van PUUR Exloo vind ik een heel geslaagd compromis tussen de locatie van Hof van Saksen en Land van Bartje omdat de omgeving van PUUR Exloo wel de weidse vergezichten heeft zoals bij Hof van Saksen maar met meer bossen in de buurt van het park zelf.

Deze drie vakantieparken liggen alle drie zo dicht bij elkaar dat de activiteiten in de buurt allemaal wel hetzelfde zijn. Ik heb in eerder artikel beschreven wat er allemaal te doen is in de buurt van Hof van Saksen en dit artikel is ook van toepassing op Land van Bartje en PUUR Exloo.

VakantieparkVakantiewoningen
Hof van SaksenMerendeels geschakelde, luxe, rietgedekte vakantiewoningen in boerderijstijl
Land van BartjeMerendeels vrijstaande bungalows in het bos met veel privacy rondom vakantiewoning
PUUR ExlooMerendeels grote, luxe, rietgedekte bungalows met veel privacy rondom vakantiewoning

2. Vakantiewoningen

De vakantiewoningen van de drie vakantieparken verschillen behoorlijk van elkaar en ik heb de verschillen in de tabel hieronder voor je samengevat

PUUR Exloo heeft met afstand de nieuwste, mooiste en de ruimste vakantiewoningen van de drie vakantieparken. Er zijn ook een groot aantal vakantiewoningen bij PUUR Exloo waar je gemakkelijk met twee gezinnen samen op vakantie kunt.

PUUR Exloo heeft met afstand de nieuwste, mooiste en de ruimste vakantiewoningen

De woningen van Hof van Saksen zijn ook luxe en mooi, maar vaak wel geschakeld met elkaar waardoor je er toch minder privacy hebt als je met mooi weer buiten op het terrasje wilt zitten. Nu is het natuurlijk in Nederland lang niet altijd mooi weer maar het is wel goed om dit vooraf te weten.

De bungalows van Land van Bartje bieden veel meer privacy maar zijn ook ouder en minder luxe dan de bungalows van Hof van Saksen en PUUR Exloo.

3. Faciliteiten

De faciliteiten op Hof van Saksen, Land van Bartje en PUUR Exloo verschillen enorm van elkaar dus hier valt echt wat te kiezen,

VakantieparkFaciliteiten
Hof van SaksenDrie restaurants, snackbar, supermarkt, speelparadijs en knutselacademies voor kinderen, subtropisch zwemparadijs met spectaculaire glijbanen
Land van BartjeTwee restaurants, snackbar, kleine supermarkt, overdekt spelen voor kinderen en overdekt zwembad
PUUR ExlooAlleen faciliteiten van naastgelegen Fletcher hotel, waaronder een restaurant en een 25-meter zwembad

De faciliteiten op Hof van Saksen zijn echt onovertroffen en er is geen vakantiepark in het Nederland dat ook maar enigszins in de buurt van Hof van Saksen komt qua faciliteiten.

De faciliteiten voor kinderen met het speelparadijs en het zwembad van Hof van Saksen zijn weergaloos en zelfs tieners houd je een hele vakantie happy met de spectaculaire glijbanen in het zwembad van Hof van Saksen.

Land van Bartje heeft ook een overdekt zwembad maar dat komt niet in de buurt van het zwembad van Hof van Saksen

Land van Bartje heeft ook een overdekt zwembad maar dat komt niet in de buurt van dat van Hof van Saksen. Ook de restaurants en het overdekt spelen voor de kinderen kunnen niet tippen aan wat Hof van Saksen te bieden heeft.

PUUR Exloo heeft geen faciliteiten behalve de faciliteiten van het naastgelegen Fletcher hotel en gasten van PUUR Exloo gebruik van mogen maken. Er is geen receptie op PUUR Exloo en er is ook geen winkel op het park beschikbaar.

4. Activiteiten en entertainment

VakantieparkActiviteiten en Entertainment
Hof van SaksenAnimatieteam. Diverse academies waar kinderen kunnen knutselen op allerlei manieren
Land van BartjeAnimatieteam dat allerlei activiteiten voor kinderen organiseert. Ponyranch is absolute hoogtepunt van Land van Bartje waar veel kinderen enorm van genieten.
PUUR ExlooGeen activiteiten of entertainment

Ook qua activiteiten en entertainment steekt Hof van Saksen met kop en schouders boven de andere twee parken uit. Hof van Saksen heeft een animatieteam dat allerlei kinderacademies organiseert zoals een Modeacademie, Knutselacademie en Techniek. Het animatieteam organiseert tijdens schoolvakanties ook regelmatig sporttoernooitjes en speurtochten.

Land van Bartje heeft een wat klassieker aanbod van activiteiten en entertainment dan Hof van Saksen waar de kindervriend Bollo een grote rol in speelt. Het animatieteam organiseert ook op Land van Bartje activiteiten als knutselen, schminken, speurtochten, sportwedstrijdjes en spelletjes al is het allemaal wat minder luxe dan op de knutselacademies van Hof van Saksen.

Het sterke punt van Land van Bartje qua activiteiten is natuurlijk de ponyranch

Het sterke punt van Land van Bartje qua activiteiten is natuurlijk de ponyranch wat veel kinderen echt geweldig vinden. Land van Bartje is echt een hele goede keuze zijn als je kind enorm van paarden houdt.

Bij PUUR Exloo zijn noch activiteiten, noch entertainment

5. Prijs-Kwaliteitverhouding

VakantieparkVakantiewoningen
Hof van SaksenBeslist niet goedkoop maar wel regelmatig aanbiedingen beschikbaar.
Land van BartjeEen veel budgetvriendelijker vakantiepark
PUUR ExlooBeslist niet goedkoop maar huizen zijn vaak groot genoeg om met twee gezinnen samen op vakantie te gaan en de kosten te delen.

Hof van Saksen en PUUR Exloo zijn min of meer vergelijkbaar qua prijs al heeft Hof van Saksen wel met regelmaat interessante aanbiedingen door het jaar heen. Ik zou zeker eerst de aanbiedingen van Hof van Saksen controleren, voordat je eventueel gaat boeken.

Bij PUUR Exloo zie ik eigenlijk nooit aanbiedingen maar daar kun je eventueel nog met twee gezinnen in één van die enorm grote bungalows.

Land van Bartje is een veel budgetvriendelijker park dat ook veel faciliteiten en activiteiten biedt, al zijn ze aanzienlijk minder uitgebreid en luxe dan op Hof van Saksen. De kinderen zullen zich er echter zeker vermaken en je zit echt midden in de bossen.

Ik zou wel naar Hof van Saksen gaan als je gebruik denkt te gaan maken van de geweldige faciliteiten van Hof van Saksen

Wanneer Wel/Niet Naar Hof Van Saksen Gaan?

De belangrijkste vraag na deze vergelijking is natuurlijk wanneer je wel of niet naar Hof van Saksen gaat, nu er twee vergelijkbare vakantieparken in de buurt van Hof van Saksen liggen.

Wanneer Wel Naar Hof Van Saksen Gaan?

De glijbanen in het zwembad van Hof van Saksen

Ik zou wel naar Hof van Saksen gaan als je gebruik denkt te gaan maken van de geweldige faciliteiten van Hof van Saksen zoals het zwembad, het indoor speelparadijs of de knutselacademies voor wat grotere kinderen.

Ik vind Hof van Saksen echt een vakantiepark voor gezinnen en zelfs onze tieners konden we met dat zwembad tevreden houden.

Wanneer Niet Naar Hof Van Saksen Gaan

10-persoons vakantiehuizen op het bosrijke PUUR Exloo in Exloo

Ik zou niet naar Hof van Saksen gaan als je denkt geen gebruik te gaan maken van de faciliteiten want dan zijn PUUR Exloo en Land van Bartje geschikter voor je.

PUUR Exloo is het meest geschikt voor mensen die houden van luxe, rust en een afwisselende Drentse omgeving. Ik zou echter beslist geen tieners meenemen naar PUUR Exloo want die zijn daar binnen 1-2 dagen klaar.

Land van Bartje is een budget-vriendelijkere optie dan Hof van Saksen en is daarom een goed alternatief voor Hof van Saksen want het is absoluut goed genoeg.

Ik zou ook kiezen voor Land van Bartje als je erg van bossen houdt want Land van Bartje ligt prachtig in de bossen van boswachterij Exloo.

Land van Bartje is budget-vriendelijker optie en is daarom een goed alternatief voor Hof van Saksen

Heidi Tijburg

Hallo, ik ben Heidi en ik ben geboren en getogen in Nederland.

We gaan vrijwel altijd op vakantie in Nederland en ik vind Nederland zo leuk dat ik besloten heb mijn passie te delen.