Waarom Is Het Zwembad Van Hof Van Saksen Zo Leuk?


Wij zijn frequente bezoekers van Hof van Saksen en zijn er sinds de opening in 2007 ruim 20 keer te gast geweest. Een belangrijke reden om steeds naar Hof van Saksen te gaan waren de geweldige faciliteiten van het park met het zwembad van Hof van Saksen als hoogtepunt.

Het zwembad van Hof van Saksen is zo leuk omdat het een overdekt zwemparadijs is met waterpret variërend van spectaculaire glijbanen tot rustige peuterbadjes. Je bent ook bij slecht weer verzekerd van vermaak voor jong en oud.

Je kunt zelfs tieners met dit zwembad en deze glijbanen tevreden houden en dat wil toch wel veel zeggen. Hof van Saksen heeft naast dit prachtige zwembad nog veel andere leuke faciliteiten en activiteiten die ik in een ander artikel op deze website besproken heb (Is Hof van Saksen een bezoek waard?).

Het 25-meter bad in het zwembad van Hof van Saksen
Het 25-meter bad in het zwembad van Hof van Saksen

Het Zwembad Van Hof Van Saksen

Op Hof van Saksen bevindt zich een prachtig zwemparadijs met een wildwaterbaan en vier spectaculaire glijbanen.

Wanneer Toegang Tot Zwembad Van Hof Van Saksen

Het zwembad van Hof van Saksen is in de eerste plaats bedoeld voor de gasten van Hof van Saksen. Je hebt toegang tot het zwembad met het pasje waarmee je ook je deuren van je boerderij opent.

Op de dag van inchecken heb je vanaf 12:00 uur toegang tot de faciliteiten en daarom kun je voor het inchecken in je boerderij al lekker naar het zwembad (de boerderijen zijn vanaf 16:00 uur beschikbaar). Op de dag van vertrek kun je na het uitchecken uit je boerderij ook nog naar het zwembad om de vakantie af te sluiten.

Een veel gestelde vraag is of je van het zwembad van Hof van Saksen gebruik kunt maken als je niet als gast op Hof van Saksen verblijft?

Je kunt Hof van Saksen bezoeken voor één dag en gebruik maken van de faciliteiten. Wel is het zo dat in weekenden en schoolvakanties in Nederland, Duitsland of Belgie de faciliteiten gereserveerd zijn voor de gasten van het resort. Het hangt ook af van de bezettingsgraad van het park.

Ik zou dus vooraf even bellen met de receptie van Hof van Saksen (0592 – 24 59 50) om te informeren of je Hof van Saksen op een bepaalde dag kunt bezoeken voor één dag. De kosten voor een dergelijk bezoek zijn momenteel € 15 / dag voor alle bezoekers van 4 jaar en ouder.

Deze optie om Hof van Saksen voor één dag te bezoeken om de faciliteiten te zien en te benutten is natuurlijk wel een ideale optie om te kijken of Hof van Saksen een vakantiepark is waar je langer met je gezin zou willen verblijven. Als je daaraan nog twijfelt, zou ik zeker zo’n dagpas overwegen.

Openingstijden Zwembad Bij Hof Van Saksen

De openingstijden van het zwembad van Hof van Saksen variëren door het jaar heen en kun je het beste controleren in de app van Hoff van Saksen. Ik zou deze gratis Hof van Saksen app daarom downloaden op je telefoon om zeker te zijn van de openingstijden van het zwembad.

Meestal zijn de openingstijden van het zwembad van Hof van Saksen van 09:00 – 21:00 uur.

Je moet er wel rekening mee houden dat als het zwembad om 09:00 uur gaat, dat niet betekent dat de glijbanen of de wildwaterbaan dan ook meteen open gaan.

De glijbanen en wildwaterbanen gaan later open en gaan ook eerder dicht dan de sluitingstijd van het zwembad om ook ruimte te bieden aan de gasten die bv. alleen rustig baantjes willen zwemmen.

De Glijbanen In Het Zwembad Van Hof Van Saksen

Omdat video’s meer zeggen dan foto’s, heb ik de heb ik hieronder ook links naar twee YouTube video’s geplakt die je een goed beeld van het zwembad en de glijbanen van Hof van Saksen geven.

De wildwaterbaan van Hof van Saksen is meer dan 100 meter lang en ligt grotendeels buiten. Eerlijk gezegd is de wildwaterbaan niet echt wild, maar wel echt heel leuk. Onze kinderen konden zich er de hele dag mee vermaken.

In 2017 zijn er vier hele spectaculaire glijbanen bijgekomen en daardoor vinden onze kinderen het nog steeds geweldig om een middag in het zwembad van Hof van Saksen te verblijven vanwege deze vier glijbanen.

 • SALTATO
  • langste trechterglijbaan ter wereld (195 meter)
 • BOMBO
  • 115 meter lang en de grootste indoor bandenglijbaan ter wereld
  • Je bereikt snelheden tot 60 km/uur
 • INTENSO
  • hoogste bandenglijbaan van de Benelux van 188 meter lang
  • Je bereikt snelheden tot 30 km/uur
 • PRESTO
  • steilste speedslide van Nederland waarop je snelheden tot 60 km/uur bereikt.

Bekijk de Youtube video’s eens om te zien of het wat voor jou en je gezin kan zijn. Wij en onze kinderen hebben er in elk geval erg genoten.

Tip: om gebruik te maken van de kluisjes bij de omkleedruimte van Hof van Saksen heb je een muntstukje van € 0,20 nodig.

Minimum Lengte Voor Glijbanen Hof Van Saksen

Het is wel belangrijk om te weten dat er met het oog op de veiligheid een minimumlengte geldt van 120 cm om gebruik te mogen maken van de glijbanen van Hof van Saksen.

Natuurlijk moet de kinderen ook minimaal zwemdiploma A hebben.

Het recreatiestrandje op Hof van Saksen is bij mooi weer een prima alternatief voor het zwembad van Hof van Saksen
Het strandje van Hof van Saksen aan het recreatiemeer

Alternatief Voor Zwembad van Hof Van Saksen

Bij mooi weer is het natuurlijk minder aantrekkelijk om in een verwarmd zwembad te gaan zitten maar dan heeft Hof van Saksen met het strandje aan het recreatiemeertje een geweldig alternatief. Het meertje loopt daar heel geleidelijk af en is daardoor ideaal voor kleine kinderen.

Het strandje heeft volop speelmogelijkheden voor de kinderen van een springkussen tot allerlei klautermogelijkheden voor allerlei leeftijden. De kinderen zullen zich er uitstekend vermaken.

Dit strandje is echt een ideale uitwijkmogelijkheid bij mooi weer omdat er volop ruimte is en je ook nog eens lekker in het zonnetje kunt zitten.

Wat Te Doen In Omgeving Van Hof Van Saksen?

Stel dat je dit geweldige zwembad en en alle andere leuke faciliteiten en activiteiten van Hof van Saksen op een gegeven moment toch wel gezien hebt en wat anders wil doen.

Dan kun je in een ander artikel op deze website lezen wat er allemaal te doen is in de buurt van Hof van Saksen.

Heidi

Hallo, ik ben Heidi en ik ben geboren en getogen in Nederland. We gaan vrijwel altijd op vakantie in Nederland en ik vind Nederland zo leuk dat ik besloten heb mijn passie te delen.

GERELATEERDE ARTIKELEN