Leuke Attracties Dichtbij De Stranden In Nederland

Foto van auteur
Laatste update:

Strandvakanties zijn superleuke familievakanties, zeker als het mooi weer is. Omdat het in Nederland helaas niet elke dag stralend weer is, is het wel zo leuk om de zonnige stranddagen af te wisselen met een dagje met je gezin naar een attractie te gaan.

Ik heb een overzicht gemaakt van leuke attracties dicht bij de stranden in Nederland. Ik heb deze attracties gerangschikt per provincie.

Dit artikel gaat dus alleen over de attracties in de buurt van de Nederlandse stranden en badplaatsen. In een eerder artikel heb ik de beste Nederlandse stranden en badplaatsen zelf voor je op een rijtje gezet.

In een ander artikel op deze website heb ik beschreven hoeveel zon je in welke periode van het jaar op het strand kunt verwachten, zodat je vast kun gaan inplannen wanneer een strandvakantie het best zou uitkomen.

Leuke Attracties Dichtbij De Stranden In Zeeland

Bezoek De Deltawerken

De Deltawerken zijn ontzettend interessant om een keer te zien omdat het geheel aan Deltawerken zo imposant is. Het is dan ook geen wonder dat de Deltawerken één van de 7 moderne wereldwonderen is. De Deltawerken zijn een belangrijk onderdeel van het watermanagement in Nederland, waardoor het voor ons mogelijk is om te leven op land dat grotendeels onder de zeespiegel ligt.

Bezoek Een Historische Zeeuwse Stad

Zeeuwse steden als Middelburg, Domburg en Veere hebben niet de toeristische reputatie van een Amsterdam, Leiden of Delft, maar zijn eigenlijk net zo charmant. De Zeeuwse steden zijn misschien wat kleiner, maar het historische centrum van deze stadjes is vaak net zo mooi. Een bezoek aan een Zeeuwse stad is een ideale dagtocht voor een dagtochtje omdat ze heel dicht bij de Zeeuwse stranden liggen.

Bezoek Attractiepark Efteling

De Efteling is waarschijnlijk de leukste attractie van allemaal, al is het wat verder weg van de Zeeuwse stranden dan de andere attracties in Zeeland. Ik zou de Efteling echter zeker als optie overwegen om met je gezin een dagje wat anders te doen dan op het strand om Zeeland. De Efteling is het leukste attractiepark in Nederland en geschikt voor jong en oud. Zelfs mijn tieners vonden de Efteling geweldig en zijn altijd met veel plezier meegegaan.

Bewonder De Zeeuwse Tulpenvelden In De Lente

De Bollenstreek en de Keukenhof hebben misschien de reputatie van een bollengebied, de Zeeuwse tulpenvelden mogen er absoluut ook wezen. Er zijn behoorlijk veel tulpenvelden in Zeeuws-Vlaanderen in de omgeving van Hulst maar ook in de rest van Zeeland zijn er opvallend veel tulpenvelden te vinden.

Ga Shoppen In De Designer Outlet Roosendaal

De Designer Outlet In Roosendaal is misschien niet de grootste outlet in Nederland, maar zeker groot genoeg om een middagje heerlijk te kunnen shoppen. Met meer dan 85 winkels kun je vast wel iets van je gading vinden en dan is het daarna ook heerlijk uitpuffen op een terrasje van één van de restaurants.

Bezoek Brugge en/of Gent

Eén van de grote voordelen van Zeeland is dat het relatief dicht bij België ligt waardoor een bezoekje aan een Belgische stad mogelijk is. Brugge en Gent zijn prachtige historische Belgische steden en absoluut een bezoek waard. Probeer er wel vroeg in de ochtend aan te komen want zeker in het vakantieseizoen zijn deze steden zeer geliefd bij toeristen en kan het erg druk worden.

Leuke Attracties Dichtbij De Stranden In Zuid-Holland

Bezoek Leiden Of Delft

De twee steden met het mooiste historische centrum in Zuid-Holland zijn Leiden en Delft. Leiden is wat groter en heeft een Rembrandt wandeling die je langs alle historische attracties voert. Delft is wat kleiner maar heeft echt een prachtig historisch centrum en is trots op een geschiedenis waarin Willem van Oranje en Johannes Vermeer een belangrijk rol in speelden.

Bezoek Een Attractiepark In De Haagse Regio

Er zijn drie hele leuke attractieparken in de Haagse regio. Het eerste attractiepark is het overbekende Madurodam; de miniatuur-versie van Nederland waar je kleine kinderen een groot plezier mee doet. Het tweede attractiepark is Familiepark Drievliet in Voorburg; een middelgroot attractiepark waar je kinderen tot twaalf jaar een hele leuke dag kunt bezorgen.

Tieners kun je in deze regio het meeste een plezier doen met een bezoek aan het Tikibad, het subtropische zwemparadijs van attractiepark Duinrell. Het Tikibad heeft super spectaculaire glijbanen waar je tieners geen genoeg van zullen krijgen.

Bezoek Diergaarde Blijdorp

Diergaarde Blijdorp is één van de oudste en grootste dierentuinen van Nederland. Blijdorp is echt een hele mooie dierentuin met o.a. een spectaculair aquarium waar je onderdoor kunt lopen en de haaien dan over je heen zwemmen. Er zijn ook volop speelgelegenheden voor kinderen, zodat ze zich ook nog op een andere manier goed kunnen vermaken.

Bewonder De Tulpen In De Bollenstreek

De Bollenstreek is de bekendste tulpenregio in Nederland en iedereen kent natuurlijk de Keukenhof in het hart van de Bollenstreek. Ik zou je zeker adviseren om een fietstocht door de Bollenstreek te maken als je daar in April-Mei vakantie viert, want dat zijn de tulpenvelden op hun mooist.

Leuke Attracties Dichtbij De Stranden In Noord-Holland

Breng Een Bezoek Aan Artis of Landgoed Hoenderdaell

Artis is één van de oudste en mooiste dierentuinen van Nederland en de meest geliefde toeristische attractie in Amsterdam. Landgoed Hoenderdaell is veel minder bekend, maar wel een hele mooie en rustige dierentuin in de kop van Noord-Holland. Hoenderdaell is echt een hele mooie dierentuin en absoluut een heel goed (en veel goedkoper) alternatief voor Artis.

Bezoek Het Historische Centrum Van Alkmaar

Het historische centrum van Alkmaar is volslagen onbekend bij het grote publiek, maar misschien wel het mooiste historische centrum van een stad in Nederland. Alkmaar is absoluut een bezoekje waard, zeker als er een kaasmarkt georganiseerd wordt op het Waagplein.

Bezoek Een Voormalig Vissersdorp Aan Het IJsselmeer

De voormalige vissersdorpen aan het IJsselmeer zijn een bekend en geliefd uitje bij veel toeristen. Het mooiste vissersdorpje is Marken, gelegen op een voormalig eiland maar tegenwoordig per auto bereikbaar via een dijk. Het is echter leuker om met een boot vanuit Volendam naar Marken over te steken en een bezoek aan beide dorpjes te combineren. Dat tochtje over het water geeft je toch meer het echte IJsselmeer gevoel.

Bezoek Zaanse Schans En Beemsterpolder

De windmolens van Zaanse Schans zijn één van de bekendste en meest geliefde toeristische attracties van Nederland. Maak in elk geval een boottochtje om de prachtige windmolens ook vanaf het water te bewonderen, want vanaf het water kun je deze windmolens het beste zien. Mijn advies is wel om vroeg in de dag te gaan, want Zaanse Schans kan echt ontzettend druk worden.

De Beemsterpolder is interessant omdat het Beemstermeer het eerste stukje Nederland is dat door windmolens op het water veroverd werd. De Beemsterpolder is daarom zelfs een UNESCO Werelderfgoed geworden.

Ga Shoppen In Batavia Stad Fashion Outlet

De Batavia Stad Fashion Outlet is vanaf de Noordzee stranden verrassen goed te bereiken via de dijk die vanaf Enkhuizen naar Lelystad loopt. De Batavia Stad Fashion Outlet was de eerste fashion outlet in Nederland en nog steeds één van de grootste outlets. Met meer dan 150 winkels kun je je hart ophalen in dit Walhalla voor shoppers

Leuke Attracties Bij De Stranden Op De Waddeneilanden

Ga Een Keer Wadlopen

De meeste bezoekers van de Waddeneilanden komen voor de overweldigende rust van de Waddenzee. Er is geen betere manier om dit prachtige stukje Nederland te ontdekken dan een keer te gaan wadlopen. Steek ’s ochtends over naar de het vasteland en loop dan onder begeleiding van een gids naar Terschelling of Ameland terug. Het zal een onvergetelijke ervaring voor je worden.

Tochtje Met De Vliehors Expres

Vliehors is het natuurgebied van Vlieland aan de westkant van het eiland en zeer geliefd bij vogelaars om vogels te spotten. De Vliehors wordt de Sahara van het Noorden genoemd omdat het geheel uit zand bestaat. Je kunt beginnen met een tochtje van 2 uur in de Vliehors Express die je naar het eindpunt van Vlieland brengt, waar je heel vaak zeehonden zult kunnen zien.

Geniet Van De Rust en Ruimte In Groningen

Je kunt ook een keer oversteken naar het vasteland en een tochtje maken door het noordelijke deel van Groningen. Ontdek de ongelooflijke weidsheid van het Groningse platteland; één van de weinige resterende plekken in Nederland met rust en ruimte.

Ga Golfen Op Texel

Voor de golfers onder ons, Texel heeft een hele mooie golfbaan; één van de weinige links golfbanen in ons land.

Heidi Tijburg

Hallo, ik ben Heidi en ik ben geboren en getogen in Nederland.

We gaan vrijwel altijd op vakantie in Nederland en ik vind Nederland zo leuk dat ik besloten heb mijn passie te delen.