20 Leuke Musea Voor Kinderen In Nederland

Foto van auteur
Laatste update:

Ben je op zoek naar leuke en educatieve uitstapjes met je kinderen? Nederland heeft veel musea die kinderen enorm kunnen aanspreken, maar je moet ze wel weten te vinden.

Nederland heeft veel musea die kinderen enorm kunnen aanspreken, maar je moet ze wel weten te vinden

Daarom heb ik 20 leuke musea voor kinderen voor je op een rijtje gezet die een combinatie van leren en plezier bieden, precies wat je zoekt voor jouw kinderen en jezelf.

Laten we eens op zoek gaan naar een leuk museum voor kinderen.

1. Alphen aan den Rijn – Archeon

Adres: Archeonlaan 1, 2408 ZB Alphen aan den Rijn

In het Archeon in Alphen a/d Rijn ontdekken kinderen hoe mensen leefden in de prehistorie, de Romeinse tijd en de Middeleeuwen.

Zo kunnen ze zich in het Archeon een beeld vormen van die tijd door de authentieke reconstructies van de gebouwen en demonstraties van oude ambachten als een smid, wever en bakker. Hierdoor komt de geschiedenis veel meer tot leven dan door het lezen van een boek.

Kinderen kunnen ook leren hoe je zelf vuur maakt als je in de prehistorie zou leven en mag je proberen een pijl in de roos te schieten. Hoogtepunt is toch wel het gladiatorengevecht waar de gladiatoren voor hun vrijheid vechten.

Het Archeon is zowel educatief als leuk en daardoor een goed idee voor het een leuk en leerzaam dagje uit met de kinderen. Het is goed te begrijpen dat het Archeon zo populair is voor schoolreisjes.

Je kunt in een ander artikel op deze website een uitgebreide review over het Archeon lezen zodat je alvast weet wat je daar kunt verwachten en waarom kinderen het Archeon zo leuk vinden.

Je kunt vooraf online kaartjes voor Archeon kopen.

2. Amsterdam – Anne Frank Huis

Adres: Prinsengracht 263-267, 1016 GV Amsterdam

Het Anne Frank Huis in Amsterdam, gezien vanaf de andere kant van de Prinsengracht
Het Anne Frank Huis aan de Prinsengracht in Amsterdam

Het Anne Frank Huis is het huis aan de Prinsengracht in Amsterdam waarin Anne en haar familie in het beroemde Achterhuis tijdens de Tweede Wereldoorlog ondergedoken zaten voor de nazi’s.

Het is een hele ervaring om door de beroemde deur in het Achterhuis te lopen en te ontdekken hoe klein het Achterhuis was. Anne en haar familie zaten jarenlang ondergedoken in en moesten lange tijd zwijgen om niet ontdekt te worden en gedeporteerd te worden naar de concentratiekampen.

Anne Frank was net 13 jaar oud toen ze in 1942 moest onderduiken en ik heb mijn kinderen meengenomen naar het Anne Frank Huis toen ze in dezelfde leeftijd waren.

Het maakte een overweldigende indruk op ze toen ze zelf konden ervaren hoe klein het Achterhuis was en ze zich realiseerde hoe zwaar het leven voor hun leeftijdsgenoot geweest moet zijn.

Je kunt kaartjes voor het Anne Frank Huis alleen online kopen en ik zou je aanraden dat ruim vooraf te doen omdat het Anne Frank Huis enorm populair is waardoor het snel uitverkocht raakt.

3. Amsterdam – NEMO Science Museum

Adres: Oosterdok 2, 1011 VX Amsterdam

Het NEMO Science Museum is een heerlijk museum voor kinderen, misschien wel het allerleukste museum voor kinderen uit deze hele lijst, zeker als ze al enige technische interesse hebben.

Kinderen kunnen in NEMO echter ook het begin van een interesse in techniek of wetenschap ontwikkelen omdat ze spelenderwijs hier kunnen leren en daarmee veel plezier kunnen hebben.

NEMO is een heel interactief museum. Het wetenschap- en technologiemuseum is gericht op kinderen en vol met tentoonstellingen, experimenten en workshops.

Kinderen kunnen in NEMO zelf proefjes doen en zelf alledaagse natuurkundige verschijnselen ontdekken wat vrijwel alle kinderen super interessant vinden.

NEMO ligt op loopafstand van het centraal station in Amsterdam en kan tijdens vakanties enorm druk worden. Reserveer een vroeg tijdslot als dat ook maar enigszins mogelijk is.

Let op: NEMO is een ontzettend populair museum dus het is wel verstandig om vooraf online kaartjes met tijdslot voor NEMO te kopen om binnen te kunnen komen.

4. Amsterdam – Koninklijk Paleis Amsterdam

Adres: Nieuwezijds Voorburgwal 147, 1012 RJ Amsterdam

De grote hal in het Koninklijk Paleis op de Dam in Amsterdam
De grote hal van het Koninklijk Paleis in Amsterdam

Het Koninklijk Paleis op de Dam is een leuk museum voor kinderen omdat ze een kijkje achter de schermen kunnen krijgen van het leven van koningen, koningen en prinsessen in echt koninklijk paleis.

De prachtige zalen en galerijen in het Koninklijk Paleis zijn ook echt enorm indrukwekkend en zullen een overrompelende indruk op kinderen maken. Dat laat ook meteen zien hoe onvoorstelbaar rijk Amsterdam was in de 17e eeuw toen dit paleis nog dienst deed als het stadhuis van Amsterdam.

Een andere reden waarom ik het Koninklijk Paleis heb opgenomen in deze lijst is dat toegang voor kinderen tot 18 jaar gratis is. Dat maakt het niet alleen leuk voor kinderen maar ook voor de ouders. Toegang voor volwassenen is € 12,50 in 2023 en daarmee is dit één van de goedkoopste musea in Amsterdam.

Je kunt vooraf online toegangskaartjes voor het Koninklijk Paleis Amsterdam bestellen.

5. Arnhem – Nederlands Openluchtmuseum

Adres: Hoeferlaan 4, 6816 SG Arnhem

Het Openluchtmuseum ontvangt jaarlijks ongeveer 500.000 gasten en is daarmee het meest populaire museum in Nederland buiten Amsterdam.

Die populariteit is wel te verklaren want het Openluchtmuseum is een ontzettend leuk interactief museum waar kinderen op een speelse en interactieve manier een beeld kunnen krijgen van het dagelijks leven van vroeger.

Er staan in het 44 hectare grote park meer dan 100 authentieke verplaatste huizen, werkplaatsen, boerderijen en molens waar dan demonstraties van ambachten e.d. plaatsvinden.

De kinderen kunnen daardoor van het ene huis naar het andere rennen, kijken naar demonstraties, of zelf oudhollandse spelletjes spelen. Dat is natuurlijk een hele goede manier om hun energie kwijt te kunnen, al zullen ze ongetwijfeld ook wel een ritje in een oude tram willen maken.

De hele dag door en over het hele park zijn er activiteiten en demonstraties van oude ambachten. Dit is de beste YouTube video om een indruk van het Openluchtmuseum te krijgen. Ik vond het zelf het leukste om een smid aan het werk te zien, maar er zijn demonstraties van heel veel andere ambachten.

Het Openluchtmuseum is daardoor een hele leuke combinatie van van educatie en vermaak en eigenlijk ook hartstikke leuk voor de ouders.

Je kunt online kaartjes voor het Openluchtmuseum kopen om niet in de rij te hoeven staan.

6. Den Haag – Museon-Omniversum

Adres: Stadhouderslaan 37, 2517 HV Den Haag

Het Museon-Omniversum is een leuke combinatie van een heel interactief museum (Museon) met een grootbeeldfilmtheater (Omniversum). Bij de toegangsprijs voor het Museon is toegang tot één film in het Omniversum inbegrepen.

Het Museon en Omniversum zijn beide gericht op natuur en natuurbehoud en proberen kinderen hier warm voor te maken. In de tentoonstelling One Planet worden bijvoorbeeld de VN ontwikkelingsdoelen uitgediept die ervoor kunnen zorgen dat onze planeet in goede staat blijft en niet ten onder gaat aan milieuvervuiling. De kinderen worden uitgedaagd na te denken wat ze zelf hieraan kunnen bijdragen.

Het Omniversum is een grootbeeldfilmtheater dat overdag voornamelijk prachtige natuurfilms toont. De film wordt helemaal rondom je op de koepel geprojecteerd waardoor het lijkt of je zelf in de film rondloopt. Dat is een overweldigende ervaring die zeker diepe indruk op je kinderen zal maken.

Tip: kijk van tevoren even op het dagprogramma van het Omniversum om vooraf te beslissen welke natuurfilm je wilt zien en stem daar je bezoek op af. elk uur wordt namelijk een andere film getoond.

Je kunt vooraf online kaartjes voor het Museon-Omniversum kopen.

7. Den Haag – Kinderboekenmuseum

Adres: Prins Willem-Alexanderhof 5, 2595 BE Den Haag

Het Kinderboekenmuseum in Den Haag is een beetje moeilijk te vinden omdat in het gebouw van de Koninklijke Bibliotheek zit en het buiten niet zo heel goed is aangegeven dat daar ook het Kinderboekenmuseum zit.

Het Kinderboekenmuseum zit wel op een ideale locatie om met openbaar vervoer te komen omdat het nog geen 100 meter van Den Haag Centraal Station verwijderd is.

Het Kinderboekenmuseum is echt superleuk museum voor kinderen omdat het hen meeneemt op een avontuurlijke reis door de wereld van verhalen.

Kinderen kunnen in het Kinderboekenmuseum verhalen ontdekken, beleven en zelf maken. Het museum stimuleert de leesvaardigheid, verbeelding en creativiteit van kinderen op een speelse manier waardoor ze hopelijk meer van lezen gaan houden.

Ik denk dat je kinderen al vanaf 3-4 jaar zou kunnen meenemen naar dit museum en zag ook heel veel kleintjes daar rondrennen toen ik dit museum nog een keer bezocht voor dit artikel. Ze kunnen dan in de wereld van het boek spelen en genoten daar zichtbaar van.

De allerleukste tentoonstelling vond ik echter de vaste expositie Back Street waar jongeren van 14-20 jaar in een ontzettend gave omgeving allerlei interactieve games kunnen spelen. Dat is echt de allerleukste invulling van een museumtentoonstelling voor jongeren die ik ooit heb gezien.

Het Kinderboekenmuseum heeft ook ontzettend leuke online exposities die de moeite waard zijn.

8. Den Haag – Madurodam

Adres: George Maduroplein 1, 2584 RZ Den Haag

Het miniatuur-Binnenhof in Den Haag zoals te zien is in Madurodam
Prinsjesdag op het Binnenhof, te zien in Madurodam

Madurodam is dan misschien wel geen officieel museum maar kinderen kunnen er op een hele speelse manier toch ontzettend veel over Nederland leren. Ik heb in een ander artikel op deze website al een uitgebreide review van Madurodam gegeven omdat het zo’n ontzettend leuk uitje is.

Madurodam is Nederland in het klein en veel van de meest karakteristieke gebouwen in Nederland zijn levensecht nagebouwd. Dat varieert van kastelen en paleizen tot karakteristieke boerderijen en molens.

Daarnaast zijn ook de havens van Rotterdam nagebouwd en varen er bootjes op en neer door de haven. Ook het vliegveld Schiphol is nagebouwd en daar taxiet een KLM vliegtuig op weg naar de landingsbaan.

Het leuke van Madurodam voor kinderen is dat er ook veel te doen is. Zo kunnen kinderen bootjes besturen of schepen laden in de Rotterdamse haven.

Er zijn ook nieuwe attracties bijgekomen zoals een echt vliegtuig waar je in kunt klimmen en binnen attracties zoals Hof van Holland, Waterwolf en Nieuw Amsterdam waar bijvoorbeeld een verhaal wordt nagespeeld zoals het ontstaan van New York.

Madurodam is niet heel groot en je hebt maximaal 2-3 uur nodig om alles te bekijken. Dat maakt Madurodam ook heel geschikt om te combineren met iets anders, zoals het strand in Scheveningen dat met de tram in 5 minuten te bereiken is.

Je kunt vooraf online toegangskaartjes voor Madurodam kopen. Een museumkaart is bij Madurodam helaas niet geldig.

9. Hattem – Nederlands Bakkerijmuseum

Adres: Kerkhofstraat 13, 8051 GG Hattem

Het Bakkerijmuseum ligt in het historische centrum van Hattem, een schattig stadje dat iets onder Zwolle ligt.

In het Bakkerijmuseum in Hattem neem je een kijkje in de ambachtelijke wereld van de bakkerij. Ontdek hoe het vroeger was om brood en gebak te maken met behulp van oude technieken en gereedschappen.

Je kunt kijken naar demonstraties van traditioneel bakken maar je kunt ook deelnemen aan workshops om je eigen baksel te creëren.

Verder zijn er tentoonstellingen waar je meer te weten kunt komen over de geschiedenis van broodbakken en kun je genieten van heerlijke geuren en smaken in het café en de winkel.

Je kunt vooraf online toegangskaartjes voor het Nederlands Bakkerijmuseum kopen.

10. Hilversum – Beeld en Geluid Museum

Adres: Media Parkboulevard 1, 1217 WE Hilversum

Het Beeld en Geluid Museum in Hilversum is na een grote verbouwing recent weer geopend en heet nu het Mediamuseum.

Het Mediamuseum wil bezoekers laten zien hoe wij leven in media. Dat doen ze door te laten zien hoe media ons dagelijks leven enorm beïnvloeden.

Je kunt het beste echter zelf even naar het filmpje van het Jeugdjournaal hierboven kijken wat het nieuwe Mediamuseum te bieden heeft en hoe kinderen dat ervaren, een superleuke ervaring voor veel kinderen.

Je kunt vooraf online toegangskaartjes voor het Beeld en Geluid museum kopen.

11. Leiden – Naturalis Biodiversity Center

Adres: Darwinweg 2, 2333 CR Leiden

Naturalis is een museum gewijd aan biodiversiteit wat al heel lang een specialisme is aan de Universiteit van Leiden. De stichting van de botanische tuinen in Leiden aan het eind van de 16e eeuw, en de eerste teelt van tulpen in Europa, was het begin van een eeuwenlange belangstelling voor de studie van de biodiversiteit in Leiden.

Naturalis is een museum dat een combinatie biedt van zien en doen om te ercaren hoe mooi de natuur wel niet is. Naturalis heeft een collectie van 42 miljoen planten, dieren, fossielen en gesteenten.

De modellen van de dinosaurussen zijn de blikvangers en heel geliefd bij de kinderen.

Je kunt vooraf online kaartjes voor Naturalis bestellen.

12. Lelystad – Aviodrome

Adres: Pelikaanweg 50, 8218 PG Lelystad

Aviodrom is hét Nederlandse museum voor lucht-en ruimtevaart en is echt superleuk voor kinderen.

Zo kun je niet alleen veel vliegtuigen bekijken maar je kunt bijvoorbeeld ook in een vliegsimulator eens proberen hoe het is om echte piloot te zijn.

Kinderen kunnen ook allerlei testen doen en krijgen dan aan het einde van alle testen hun vliegbrevet uitgereikt.

Je kunt vooraf online toegangskaartjes voor het Aviodrome in Lelystad reserveren.

13. Muiden – Muiderslot

Adres: Herengracht 1, 1398 AA Muiden

Het Muiderslot is waarschijnlijk het best bewaarde kasteel uit de Middeleeuwen dat in Nederland bestaat en maakt de wereld van ridders wel heel levensecht voor kinderen.

Er zijn twee routes in het kasteel uitgezet die allebei leuk voor kinderen zijn en waarbij ze allerlei spelletjes kunnen doen.

In één van deze routes kunnen kinderen zich verkleden als ridder en kunnen ze deelnemen aan een onschuldig riddertoernooi met een steekspel. De kinderen moeten allerlei opdrachten vervullen en worden dan aan het einde van de ridderroute tot ridder van het Muiderslot geslagen. Hoe leuk bedacht is dat wel niet.

In de andere route kun je veel te weten komen over het leven in vroegere tijden en kijken hoe de ridders in die tijd leefden. De audiotour is hier wel echt een aanrader.

Je kunt vooraf online toegangskaartjes voor het Muiderslot reserveren.

14. Noordwijk – Space Expo

Adres: Keplerlaan 3, 2201 AZ Noordwijk

De Space Expo in Noordwijk is een superleuk museum voor kinderen omdat ze een kijkje kunnen nemen in het leven in de ruimte.

Kinderen kunnen in het Space Expo veel leren over ruimtevaart, astronauten en het universum via interactieve tentoonstellingen, simulatoren en en zelfs een echte meteoriet aanraken.

Kinderen kunnen een kijkje nemen in het leven van een astronaut, experimenteren met wetenschappelijke principes, door een model van het International Space Station (ISS) lopen, en zelfs een virtuele ruimtewandeling maken.

De Space Expo stimuleert nieuwsgierigheid en inspireert kinderen om ook ooit zelf de sterren te gaan verkennen.

Je kunt vooraf online toegangskaartjes voor het Space Expo in Noordwijk bestellen.

In Corpus kun je het menselijk lichaam van binnenuit ontdekken
Corpus, Willem Einthovenstraat 1, 2342 BH Oegstgeest

15. Oegstgeest – Corpus

Corpus is een superleuk idee waarbij je door de binnenkant van een heel groot lichaam wandelt om het menselijk lichaam te ontdekken en beter te begrijpen.

Kinderen kunnen hierdoor op een educatieve en leuke manier leren over de werking van organen, het belang van gezond eten, en hoe beweging bijdraagt aan een gezond lichaam.

Corpus is een heel interactief museum. Je loopt door het lichaam en ontdekt daardoor alle organen in je lichaam, hoe organen werken en hoe alles in je lichaam samenwerkt om te zorgen dat je kunt leven en bewegen.

Kinderen moeten wel minimaal 6-8 jaar oud zijn om het enigszins te begrijpen. Ikzelf denk dat Corpus meer geschikt is voor kinderen in de middelbare school leeftijd en ik zou zonder aarzelen met tieners naar Corpus gaan.

Let op: Corpus is meestal erg druk dus reserveer je kaarten met tijdslot voor Corpus ruim van tevoren. Een Museumkaart is in Corpus niet geldig.

16. Rotterdam – Maritiem Museum

Adres: Leuvehaven 1, 3011 EA Rotterdam

Rotterdam is één van de grootste havens ter wereld, dus er is geen betere plek in Nederland dan Rotterdam voor een maritiem museum. Het museum ligt in een oude haven van de stad, heel dicht bij het centrum. Een authentiekere locatie voor een maritiem museum dan hier zul je in Rotterdam niet vinden.

De collectie van het museum vertelt het verhaal van de maritieme geschiedenis van Nederland en de enorme invloed van de zee op ons dagelijks leven. De informatie over de strijd tegen het water, is eigenlijk het verhaal van Nederland door de eeuwen heen.

Het is goed om je dat blijven te realiseren nu door klimaatverandering de zeespiegel blijft stijgen en Nederland tegen steeds verder stijgende zeespiegels beschermd moet worden.

Je kunt vooraf online kaartjes voor het Maritiem Museum Rotterdam bestellen.

17. Soesterberg – Nationaal Militair Museum

Adres: Verlengde Paltzerweg 1, 3768 MX Soest

Het nationaal militair museum is gevestigd op de voormalige vliegbasis Soesterberg en dat maakt het allemaal toch wel heel erg echt.

Kinderen kunnen zich vergapen aan een indrukwekkende hoeveelheid militaire vliegtuigen, voertuigen en tanks maar er zijn nog volop andere dingen die kinderen leuk vinden in dit museum. Zo kun je in de klas van 45 in een virtuele schoolklas stappen en zelf ervaren hoe de oorlog voor kinderen toen was.

Je kunt bijvoorbeeld ook in een echte F-16 klimmen en ervaren hoe het vliegen van zo’n supersonisch vliegtuig voelt. Er is ook een stormbaan voor kinderen ontworpen waar ze kunnen kijken of ze in de wieg zijn gelegd om soldaat te worden.

Het Nationaal Militair Museum heeft in 2022 een 9,2 gekregen van Museumkids.nl en is daarmee één van de door de kinderen zelf best beoordeelde musea in Nederland.

Je kunt vooraf online toegangskaartjes voor het Nationaal Militair Museum reserveren.

18. Terschuur – Oude Ambachten & Speelgoed Museum

Adres: Rijksweg 87, 3784 LV Terschuur

Voor kinderen is het Oude Ambachten & Speelgoedmuseum een ontdekkingsreis door het verleden! Kinderen kunnen hier ontdekken hoe het vroeger ging op school en hoe de mensen vroeger leefden, dachten en werkten.

Kinderen kunnen een speurtocht maken en 160 verschillende oude ambachten en beroepen bekijken in allerlei winkeltjes en werkplaatsen. Al deze bijzondere plekken vertellen iets over de geschiedenis van Nederland in de periode 1900-1980 en je stapt deze wereld letterlijk binnen.

Als klap op de vuurpijl is er ook een speelhoek met veel Oudhollandse spelletjes die kinderen vaak zelf ook kunnen spelen. Bij mooi weer kunnen kunnen kinderen ook buiten spelen op het Oudhollandse Spellenplein en zelf ook proberen te zaklopen of te steltlopen.

Je kunt vooraf online kaartjes voor dit museum kopen.

Draaiorgel in het Speelklok Museum in Utrecht
Draaiorgel in het Museum Speelklok in Utrecht

19. Utrecht – Museum Speelklok

Adres: Steenweg 6, 3511 JP Utrecht

Het Museum Speelklok is gevestigd in de middeleeuwse Buurkerk in het centrum van Utrecht, één van de mooiste locaties van de Utrechtse binnenstad.

In het Museum Speelklok vind je een prachtige collectie van soms wel eeuwenoude zelf spelende muziekinstrumenten zoals fraaie speeldozen en imposante draaiorgels.

Het leukste zijn de muzikale rondleidingen die ongeveer elk uur plaatsvinden. Hierbij leiden medewerkers van het museum je langs de mooiste exemplaren van hun collectie en laten deze muziek voor je maken en je kunt begrijpen waarom de mensen deze muziekmachines zo magisch vonden.

Je kunt vooraf online toegangskaartjes voor het Museum Speelklok reserveren.

Spelende kinderen bij een stoomlocomotief in het Spoorwegmuseum in Utrecht
Kinderen spelen met een stoomlocomotief in het Spoorwegmuseum

20. Utrecht – Spoorwegmuseum

Adres: Maliebaanstation 16, 3581 XW Utrecht

Het Spoorwegmuseum bevindt zich op een fantastische locatie, het voormalige Maliebaanstation in Utrecht, gebouwd in 1874.

Het Maliebaan is volledig gerestaureerd en is heel indrukwekkend. Je vindt er een rijk beschilderde vestibule met kroonluchters, wachtkamers 1e, 2e en 3e klas, een luxe eetzaal, en zelfs toiletten in de sfeer van de 19e eeuw.

Je kunt zelfs met de trein naar het Spoorwegmuseum komen. Vanaf Utrecht CS brengt de museumtrein je naar het Spoorwegmuseum, en stap je midden in het museum uit de trein. Een erg originele manier om een museumreis te beginnen, de kinderen zullen het geweldig vinden.

Het werkelijke museumgebouw bevindt zich achter het voormalige Maliebaan Station en is een enorm museumgebouw in de industriële stijl van een werkplaats uit de 19e-eeuw.

Het Spoorwegmuseum in Utrecht heeft een uitgebreide collectie locomotieven, treinwagons, stoommachines, schaalmodellen, schilderijen van treinen en spoorwegmateriaal.

Maar het Spoorwegmuseum heeft ook veel attracties en een rondrit met een klein treintje door het museum, hoe leuk voor kinderen is dat. Het Spoorwegmuseum is eigenlijk meer een overdekt pretpark dan een museum geworden wat het heel aantrekkelijk maakt om er met kinderen naar toe te gaan.

Voor meer informatie kun je op deze website een uitgebreide review van Spoormuseum vinden.

Je kunt vooraf online kaartjes voor het Spoorwegmuseum bestellen.

Landkaart Met 20 Leuke Musea Voor Kinderen

Ik heb een landkaart voor je gemaakt zodat je deze 20 kindvriendelijke musea gemakkelijk kunt vinden.

Klik rechtsboven in het landkaartje om deze groter te maken.

Als een museumbezoek met je kinderen meer een uitzondering is, kun je beter losse kaartjes kopen

Veelgestelde Vragen

Is Een Museumkaart Voor Kinderen De Moeite Waard

Als je van plan bent om regelmatig een museum met je kinderen te bezoeken zou ik adviseren een museumkaart voor kinderen te kopen.

Een museumkaart voor kinderen t/m 18 jaar kost namelijk maar € 32,45 per jaar en dat heb je er snel uit bij meerdere museumbezoeken.

Als een museumbezoek met je kinderen meer een uitzondering is, kun je beter losse kaartjes kopen.

Daarom heb ik bij elk museum ook een linkje geplaatst om online losse kaartjes te kopen.

Leuke Musea Voor Volwassenen

Dit is een artikel over musea in Nederland die leuk zijn voor kinderen maar misschien ben je wel meer geïnteresseerd in musea in Nederland die leuk zijn voor volwassenen.

Die musea heb ik in een ander artikel op deze website voor je op een rijtje gezet.

Heidi Tijburg

Hallo, ik ben Heidi en ik ben geboren en getogen in Nederland.

We gaan vrijwel altijd op vakantie in Nederland en ik vind Nederland zo leuk dat ik besloten heb mijn passie te delen.